top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το Mitsubishi ASX

Η Mitsubishi αποκάλυψε σήμερα το ανανεωμένο ASX που επίσημα θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο αντίπαλος των Nissan Qashqai και Mazda CX-3 ανανεώνεται πραγματοποιώντας την επίσημη πρεμιέρα τους στις αρχές του επόμενου μήνα στα πλαίσια της 89η Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το φρεσκαρισμένο Mitsubishi ASX (ή Outlander Sport ή RVR σε κάποιες αγορές) αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας (τρίτο σε πωλήσεις) αλλά και της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη 1,32 εκ. αγοραστών σε 90 αγορές από το 2009, όταν αι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, έως και σήμερα. Οπτικά, οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, που πλέον εναρμονίζεται σχεδιαστικά με το γνώριμο DNA που είδαμε στο Eclipse Cross.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Mitsubishi ASX πραγματοποιήθηκαν ανάλογες αλλαγές που έχουν ως σημείο αναφοράς το νέο infotainment και τη βελτίωση της ποιότητας των υλικών που συνθέτουν την καμπίνα. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει τόσο στις δυνατότητες του συστήματος πλοήγησης, που πλέον μπορεί να «μεταδίδει» όλα τα στοιχεία στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού, όσο και στα επιμέρους συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, όπως είναι για παράδειγμα το Forward Collision Mitigation.

Για όλες τις επιμέρους αγορές της Ευρώπης, η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει το ανανεωμένο Mitsubishi ASX με έναν μόλις κινητήρα. Πρόκειται για ένα 2λιτρο μοτέρ της οικογένειας MIVEC, με 16 βαλβίδες και φυσική αναπνοή, που αναμένεται να αποδίδει περί τους 150 ίππους (σ.σ.: η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τις επίσημες τιμές ισχύος και ροπής). Η εν λόγω μονάδα θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με το INVECS CVT, το οποίο διαθέτει 6 προεπιλεγμένες σχέσεις (Sports Mode). Τέλος, ο αγοραστής θα μπορεί επίσης να επιλέξει ανάμεσα σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ