top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το Range Rover Velar, τώρα και σε έκδοση PHEV

Η βρετανική εταιρεία φρεσκάρει το Velar, το οποίο διαθέτει πλέον ανανεωμένη γκάμα κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένης και μιας επαναφορτιζόμενης υβριδικής.

Το πολυτελές SUV μεσαίου μεγέθους της Land Rover, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport, προσφέρει στους δυνητικούς αγοραστές του πολλές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, που έχουν ως σημείο αναφοράς μια γκάμα κινητήριων μονάδων με εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά, στην οποία εξέχουσα θέση κατέχει η plug-in υβριδική έκδοση P400e.

Range Rover Velar

Εν προκειμένω, ο θερμικός κινητήρας βενζίνης των 2,0 λίτρων με τους 300 ίππους συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 105 kW εξασφαλίζοντας συνδυαστική απόδοση 404 ίππων και ροπή 640 Nm. Το όλο πακέτο εχει την αρωγή μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 17,1 kWh που μπορεί να φορτιστεί έως και το 80% της μέγιστης δυναμικής της σε χρόνο 30 λεπτών σε ταχυφορτιστή DC ή σε 1 ώρα και 40 λεπτά σε wallbox των 7 kW. Επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις, όπως τα 5,4 δλ. για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, το νέο Velar P400e είναι παράλληλα σε θέση να κινηθεί ηλεκτρικά, και με μηδενικές ασφαλώς εκπομπές, σε μια διαδρομή μήκους 56 χλμ.

Range Rover Velar

Μια νέα οικογένεια 3λιτρων και 6κύλινδρων εν σειρά κινητήρων της οικογένειας Ingenium κινεί πλέον το ανανεωμένο Velar. Όλοι διαθέτουν 48βολτο υβριδικό σύστημα (mild hybrid) και είναι διαθέσιμοι στις εκδόσεις ντίζελ D300 και βενζίνης P340 και P400, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ ταυτόσημη της ονομασίας τους. H ροπή τους δε καθορίζεται για τις δύο τελευταίες στα 480 και 550 Nm και για την ντίζελ στα 650 Nm. Εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά διαθέτει επίσης και η 4κύλινδρη, μη εξηλεκτρισμένη έκδοση ντίζελ με την ονομασία D200, η οποία αποδίδει 204 ίππους.

Range Rover Velar

Η εμπειρία… διαβίωσης στο εσωτερικό του ανανεωμένου Range Rover Velar είναι πλέον ακόμα πιο ήρεμη και ήσυχη, χάρη στην προσθήκη του συστήματος Active Road Noise Cancellation. Η έξυπνη αυτή τεχνολογία λειτουργεί σαν ένα ζευγάρι ακουστικών «ακύρωσης θορύβου», παρακολουθώντας συνεχώς τις δονήσεις από την επιφάνεια του δρόμου και υπολογίζοντας εν συνεχεία το ηχητικό κύμα αντίθετης φάσης που απαιτείται για την απομάκρυνση του θορύβου που φτάνει στα αυτιά των επιβατών.

Range Rover Velar

Επίσης, πέρα από τα νέα infotainment Pivi/Pivi Pro με τις over-the-air αναβαθμίσεις, ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα της καμπίνας βελτιώνει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα άνεσης και ευεξίας στο εσωτερικό του Velar, μειώνοντας την ποσότητα των επιβλαβών σωματιδίων, γύρης, ακόμη και οσμών, που εισέρχονται στην καμπίνα. Το νέο Cabin Air Filtation ενεργοποιείται εύκολα, με μία κίνηση, μέσω του κουμπιού Purify που βρίσκεται στην κάτω μέρος της οθόνη αφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ