top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για τη Mercedes GLC Coupe

Η Mercedes GLC Coupe ανανεώνεται αισθητικά διαθέτοντας πλέον mild hybrid μονάδες κίνησης και περισσότερα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Ακολουθώντας τα σχεδιαστικά πρότυπα της ανανεωμένης GLC που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο, η έκδοση Coupe του γερμανικού μοντέλου διαθέτει επιδερμικές αλλαγές σε στοιχεία της εξωτερικής του περιβολής – όπως οι προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα και η μάσκα. Την ίδια στιγμή, οι κολώνες Α έχουν διαφορετική πλέον κλίση, ενώ διαφοροποιημένο είναι το σχήμα του αεροδυναμικού διαχύτη στο πίσω μέρος της κατασκευής. Φυσικά, το χαρακτηριστικό τελείωμα της οροφής αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μοντέλου και στη νεότερη εκδοχή του.

Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει γνώριμη – αν και φρεσκαρισμένη στα σημεία. Επωφελούμενη της νέας γενιάς του συστήματος πολυμέσων MBUX της Mercedes καθώς και περισσότερων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, η καμπίνα της GLC διαθέτει ένα νέο, φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων (12,3 ιντσών) και μια δεύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment – και όχι μόνο – με διαγώνιο 7 ή 10,3 ίντσες. Επίσης, το γνωστό από το παρελθόν περιστροφικό χειριστήριο ελέγχου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα έχει αντικατασταθεί από ένα touch pad, ίδιο με αυτό που συναντάμε και στα πιο «χαμηλά» μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

Η γκάμα των κινητήρων της ανανεωμένης GLC Coupe περιλαμβάνει δύο mild-hybrid εκδόσεις βενζίνης και μια ντίζελ. Στην GLC 200 η ισχύς του νέου 4κύλινδρου και 2λιτρου κινητήρα Μ264, ο οποίος αντικαθιστά τον απερχόμενο Μ274, έχει οριστεί στους 197 ίππους, στη δε GLC 300, στους 258 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα με γεννήτρια/μίζα προσφέρει επιπλέον 13 ίππους (σύστημα EQ Boost). Σε ότι αφορά στον επίσης 4κύλινδρο και 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα ΟΜ654 της γκάμας, η ισχύς του ορίζεται 163, 194 και 245 ίππους στις εκδόσεις GLC 200d, GLC 220d και GLC 300d.

Όλοι οι κινητήρες συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων καθώς και από μια ανανεωμένη εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης 4Matic της Mercedes το οποίο υπόσχεται καλύτερες off-raod δυνατότητες. Ο οδηγός της ανανεωμένης GLC θα έχει στη διάθεσή του τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε προγράμματα λειτουργιάς του Dynamic Drive Select (Eco, Comfort, Sport, Sport+ και Individual), ενώ προαιρετικά παρέχεται και το «πακέτο» Off-Road Engineering Package, με δύο μάλιστα ανεξάρτητα modes. Τέλος, για πρώτη φορά, η GLC μπορεί να εξοπλιστεί και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (Dynamic Body Control)._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ