top icon
Κόσμος

Ανανέωση για την Porsche Macan

Η Porsche Macan ανανεώνεται για δεύτερη φορά πριν την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Η Porsche Macan, ένα αυτοκίνητο που ήδη έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη πάνω από 600.000 αγοραστών ανά τον κόσμο από το 2014 μέχρι και σήμερα, ανανεώνεται σχεδιαστικά, εμπλουτίζεται σε τεχνολογίες στο εσωτερικό και «ενδυναμώνεται» όσον αφορά τις κινητήριες μονάδες της.

Εξωτερικά, η ανανεωμένη Porsche Macan δεν διαφοροποείται σημαντικά σε σχέση με την προκάτοχό τους παρά την ανανεωμένη μάσκα στο εμπρός μέρος, τον ανασχεδιασμένο διαχύτη αέρα στο πίσω και τα στάνταρ full-LED φωτιστικά σώματα Porsche Dynamic Light System (PDLS). Ταυτόχρονα, το ανανεωμένο SUV της Porsche διατίθεται πλέον με 14 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένων των νέων Papaya Metallic και Gentian Blue Metallic, καθώς και του Python Green για την Macan GTS με το πακέτο GTS Sport.

Porsche Macan

Το πακέτο των εξωτερικών διαφοροποιήσεων συμπληρώνουν οι μεγαλύτεροι τροχοί των 19 (Macan), 20 (Macan S) και 21 ιντσών (Macan GTS), που διατίθενται σε 7 διαφορετικά σχέδια.

Porsche Macan: Με ανανεωμένο εσωτερικό

Στην καμπίνα της νέας ανανεωμένης Porsche Macan οι αλλαγές είναι σαφώς πιο διακριτικές. Εδώ, η ολοκαίνουργια κονσόλα πρωτοστατεί, ενώ χαρακτηριστική είναι «απομάκρυνση» των φυσικών διακοπτών και η αντικατάστασή του με νέους που λειτουργούν με την αφή. Από εκεί και πέρα, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων είναι πλέον μικρότερος σε μέγεθος ενώ στάνταρ είναι και το αναλογικό ρολόι στο ταμπλό.

Porsche Macan

Το Porsche Macan συνεχίζει να προσφέρει πολλές διαδικτυακές λειτουργίες και υπηρεσίες ως στάνταρ. Αυτές μπορούν να ελεγχθούν μέσω της οθόνης αφής των 10,9 ιντσών του συστήματος Porsche Communication Management ή μέσω φωνητικών εντολών. Τέλος, το ανανεωμένο μοντέλο υιοθετεί μια γκάμα νέων «πηδαλίων» που προέρχονται από τα μοντέλα της οικογένειας 911.

Στην έκδοση GTS με το έξτρα πακέτο GTS Sport, εκτός από διάφορα διακοσμητικά σε μαύρο χρώμα, τα καθίσματα είναι διαφορετικά διαθέτοντας ρυθμίσεις 18 κατευθύνσεων με επενδύσεις Race-Tex και ραφές καθισμάτων σε χρώμα Python Green.

Porsche Macan

Οι κινητήρες της νέας Porsche Macan

Από την γκάμα κινητήρων του μοντέλου απουσιάζει η έκδοση Turbo. Αντί αυτής, η ανανεωμένη Macan είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Macan, Macan S και Macan GTS. H πρώτη είναι διαθέσιμη με μια ανανεωμένη εκδοχή του 2λιτρου και 4κύλινδρου κινητήρα της Porsche που πλέον αποδίδει 265 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,2 δλ. και τελική ταχύτητα 262 χλμ./ώρα.

Porsche Macan

Η εκδόσεις S και GTS παίρνουν κίνηση από έναν V6 κινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων. Στην Macan S η ισχύς είναι αυξημένη κατά 26 ίππους, αγγίζοντας τώρα του 380 ίππους, τιμή που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. και τελική 259 χλμ./ώρα. Στην κορυφαία έκδοση GTS η ισχύς «σκαρφαλώνει» στους 440 ίππους (+60 ίπποι σε σχέση με το παρελθόν), τιμή που χαρίζει επιτάχυνση «0-100» σε 4.3 δλ. με το Sport Chrono Package και τελική 272 χλμ./ώρα.

Όλες οι εκδόσεις της Porsche Macan είναι τετρακίνητες και συνδυάζονται κατ’ αποκλειστικότητα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Porsche Macan

Από εκεί και πέρα, η νεότερη εκδοχή της Macan διαθέτει αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη απόκριση καθώς και νέο set up στην ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (στάνταρ στις εκδόσεις S και GTS).

Η Macan GTS διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό αερανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χλστ. σε σχέση με τις υπόλοιπές εκδόσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γερμανός κατασκευαστής, η σπορ αερανάρτηση είναι κατά σφικτότερη κατά 10% και 15% στον εμπρός και πίσω άξονα σε σχέση με εκείνη του προκάτοχου μοντέλου.

Porsche Macan

Τέλος, το προαιρετικό πακέτο GTS Sport αυξάνει περαιτέρω τον δυναμισμό του αυτοκινήτου προσφέροντας μεταξύ άλλων στοιχεία και χαρακτηριστικά, όπως ζάντες ​​21 ιντσών με σπορ ελαστικά υψηλών επιδόσεων, καθώς και το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) σε συνδυασμό με το Sport Chrono Package.

Η ανανεωμένη Porsche Macan είναι από σήμερα διαθέσιμη για παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν στην Ευρώπη της πρώτες μέρες του προσεχούς Οκτωβρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Macan
  • Porsche Macan
  • Porsche Macan
  • Porsche Macan
  • Porsche Macan
  • Porsche Macan
  • Porsche
  • Porsche Macan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ