top icon
Κόσμος

Ανανέωση για το Kia Ceed

Κατέχοντας μερίδιο της τάξης του 28% στο σύνολο των ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας, η οικογένεια του Kia Ceed ανανεώνεται.

Το πεντάθυρο Kia Ceed, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου στις αρχές του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα επανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω μέρος, ανανεωμένα χρώματα αμαξώματος και εσωτερικού, καθώς και νέους κινητήρες και κιβώτια.

Βασισμένο στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia, το νέο Ceed διακρίνεται σε επίπεδο αισθητικής για το νέο λογότυπο της μάρκας, που κοσμεί το εμπρός μέρος και αντικατοπτρίζει αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «movement that inspires».

Kia Ceed

Η μάσκα με τη μορφή «tigernose», η οποία καθιστά το Ceed άμεσα αναγνωρίσιμο, αναβαθμίζεται με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα με σατέν χρώμιο πάνω και κάτω. Στα πλάγια, δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα συμπληρώνουν τον μπροστινό προφυλακτήρα, δημιουργώντας μια πιο σπορ εμφάνιση, ενώ στο πίσω μέρος, για να τονιστεί η απλότητα του νέου σήματος της Kia, η επιφάνεια μεταξύ των λαμπτήρων LED έχει διαφοροποιηθεί

Η πλάγια όψη αποκαλύπτει τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου – για την περίσταση 16 ιντσών από φινιρισμένα κράματα για βασικά μοντέλα της γκάμας, γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών αποκλειστικά για την έκδοση GT-Line καθώς και σπορ ζάντες 18 ιντσών με κόκκινες πινελιές για τις GT εκδόσεις.

Το ανανεωμένο Kia Ceed διατίθεται σε μια παλέτα 13 χρωμάτων αμαξώματος για να ταιριάζει σε όλες τις προτιμήσεις των πελατών. Τέσσερα από αυτά είναι νέα, συμπεριλαμβανομένων των Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey και Experience Green.

Ανανεωμένο εσωτερικό για το Kia Ceed

Τα καθίσματα διατίθενται σε εννέα χρώματα, τέσσερα από τα οποία είναι νέα, ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται δερμάτινες επενδύσεις από μαύρο σουέτ με ραφές σε αντίθεση με γκρι στο GT-Line και κόκκινη υπογραφή GT.

Το εσωτερικό του Ceed συνδυάζει το μοντέρνο στιλ με την πρακτικότητα. Μια μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια δεύτερη 10,25 ιντσών για περαιτέρω βελτίωση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα. Κάθε σημείο του εσωτερικού διάκοσμου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, όπως ο ηλεκτρονικός διακόπτης χειρόφρενου και άλλα χαρακτηριστικά που βασίζονται στην αρχή «εύκολο στη χρήση, εύκολο στην προβολή» που αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού μέσα στην καμπίνα.

Kia Ceed

Το ανανεωμέο Kia Ceed διαθέτει ένα νέο λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εξ αποστάσεως με το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect και να χρησιμοποιούν διάφορες ενσωματωμένες λειτουργίες για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με το αυτοκίνητο. Οι νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν βελτιωμένη λειτουργικότητα για αναζήτηση Bluetooth μέσω αναγνώρισης φωνής, σύνδεση ημερολογίου, πλοήγηση και ειδική λειτουργία για παρακολούθηση της θέσης του οχήματος.

Η νέα δυνατότητα με την ονομασία «Μεταφορά προφίλ χρήστη» επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των προτιμήσεών τους στο Kia Connect μέσω του cloud και να μεταφέρουν ρυθμίσεις από το ένα όχημα στο άλλο. Την ίδια στιγμή, οι επιβαίνοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Android Auto και το Apple CarPlay συνδέοντας ασύρματα το smartphone τους στην οθόνη ήχου 8ιντσών για να προβάλουν την οθόνη του τηλεφώνου τους για βελτιωμένη εμπειρία και απόλαυση. Για να διατηρηθεί η συνδεσιμότητα εν κινήσει, οι πίσω επιβάτες διαθέτουν μια θύρα φόρτισης USB στην κεντρική κονσόλα.

Kia Ceed

Η γκάμα των συστημάτων ADAS του Kia Ceed

Η ανανεωμένη γκάμα Ceed προσφέρει υψηλά πίπεδα ασφάλειας, ευκολίας οδήγησης και τεχνολογιών στάθμευσης, χάρη στην ενισχυμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που συμβάλλουν στη μείωση πολλών από τους εγγενείς κινδύνους και το άγχος της οδήγησης, προστατεύοντας τους επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου σε κάθε ταξίδι.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η οποία αντικαθίσταται από μια ενεργή τεχνολογία αποφυγής κινδύνου. Κατά τη λειτουργία του φλάς για αλλαγή λωρίδων, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα πίσω όχημα, το νέο Blind-spot Collision-Hindance Assist (BCA) παρέχει μια προειδοποίηση. Μετά την προειδοποίηση, εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το BCA ελέγχει ενεργά το όχημα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Kia Ceed

Το Driver Attention Warning (DAW +) έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει τεχνολογία προειδοποίησης αναχώρησης οχήματος, η οποία παρέχει μια οπτική ειδοποίηση στην οθόνη για να ενημερώνει τον οδηγό ότι το μπροστινό όχημα  ξεκινάει, όπως στα φανάρια ή σε κίνηση.

Άλλες τεχνολογίες του ADAS που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο νέο Ceed περιλαμβάνουν: αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), η οποία ανιχνεύει όχι μόνο αυτοκίνητα και πεζούς αλλά και ποδηλάτες, Lane Keep Assist (Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας), Intelligent Speed Limit Warning (Έξυπνη προειδοποίηση ορίου ταχύτητας), Manual Speed Limit Assist (Χειροκίνητη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας) και High Beam Assist : (Υποβοήθηση χρήσης προβολέων).

Οι τεχνολογίες ADAS που παρέχουν ευκολία στον οδηγό έχουν επίσης βελτιωθεί. Το Lane Follow Assist (LFA) μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από το Smart Cruise Control (SCC), το οποίο επιτρέπει στην Kia να προσφέρει τπ LFA και σε χειροκίνητες εκδόσεις. Σε προηγούμενα μοντέλα, το πάτημα του πεντάλ φρένου απενεργοποιούσε το SCC, και κατά συνέπεια και το LFA. Με αυτή τη νέα προσθήκη, το LFA μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά και σε διάφορες καταστάσεις οδήγησης όπου ενδέχεται να μην απαιτείται έλεγχος ταχύτητας.

Kia Ceed

Οι ελιγμοί στάθμευσης βελτιώνονται επίσης με την προσθήκη του Rear-View Monitor (RVM) με διακόπτη για την ενεργοποίηση της πίσω κάμερας. Κατά την αναστροφή σε χώρο στάθμευσης, το RVM εμφανίζει μια εικόνα του χώρου για να βοηθήσει με τη στάθμευση. Αυτό έχει εξελιχθεί τώρα για να παρέχει μια πρόσθετη προβολή μέσω της κάμερας 1,0 mega-pixel σε περίπτωση που χρειαστεί να σύρετε ένα τρέιλερ με το Ceed. Επιπλέον, το RVM διαθέτει τώρα έναν διακόπτη που μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά την οδήγηση για να επιτρέψει στον οδηγό να δει, μέσω της κάμερας, τι μπορεί να πλησιάζει από πίσω. Μετά τη στάθμευση του οχήματος, το σύστημα Safe Exit Warning (SEW) μπορεί να προειδοποιήσει τους χρήστες εάν ένα όχημα που πλησιάζει ανιχνεύεται από την ανοιχτή πόρτα.

Η προειδοποίηση για την πίσω διασταύρωση έχει επίσης αναβαθμιστεί σε υποστηρικτική τεχνολογία. Η οπίσθια υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης (RCCA) θα ενεργοποιηθεί όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι υπάρχει κίνδυνος με ένα επερχόμενο όχημα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προειδοποιήσει. Μετά την προειδοποίηση, εάν συνεχιστεί ο κίνδυνος, το RCCA βοηθά αυτόματα στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει τον κίνδυνο.

Kia Ceed

Οι κινητήρες του Kia Ceed

Η νέα γκάμα Κia Ceed προσφέρει στους αγοραστές μια ολοκληρωμένη επιλογή κινητήρων βενζίνης 1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων, που επωφελούνται όλοι από την τεχνολογία Smartstream της Kia καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100 έως έως 136 ίππους.

Η τεχνολογία Smartstream ενσωματώνει την τεχνολογία κινητήρα συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης βαλβίδων της Kia (CVVD) για βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία. Αυτός ο νέος κινητήρας Smartstream, ο οποίος αντικαθιστά τον προηγούμενο των 1,4 λίτρων T-GDi, συνδυάζεται είτε με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160 ίππων, ενώ προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο ντίζελ1.6 με 136 ίππους, διατίθεται μόνο ως 48βολτος υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT κιβώτιο της Kia.

Kia Ceed

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν επίσης την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 Turbo για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των εκπομπών.

Kλείνοντας αξίει να θυμίσουμε ότι και το ανανεωμένο Kia Ceed θα παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kia στη Zilina της Σλοβακίας και θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Kia Ceed
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ