Επικαιρότητα Κόσμος

Ανανέωση για το VW Arteon, τώρα και σε έκδοση Shooting Brake

Η VW ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στις 24 Ιουνίου το ανανεωμένο Arteon, που πλέον θα πλαισιώνεται από μια έκδοση Shooting Brake.

Αν μη τι άλλο, η παρουσίαση μιας έκδοσης Shooting Brake στη γκάμα του ανανεωμένου Arteon αποτελεί μία τολμηρή κίνηση για το γερμανικό εργοστάσιο με δεδομένο το γεγονός ότι τα SUV έχουν «εμβολίσει» εμπορικά τόσο τα παραδοσιακά saloon και fastback μοντέλα, όσο και κάθε «χαμηλή» παραλλαγή τους με 5 πόρτες.

Μολαταύτα, η VW δείχνει σίγουρη για την επιλογή της να εντάξει στην παλέτα του ανανεωμένου Arteon μια Shooting Brake έκδοση, η οποία θα ισορροπεί, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της, ανάμεσα στην «ταχύτητα, την ισχύ και τους χώρους».

Παρά την επισημοποίηση του χρόνου πραγματοποίησης της πρεμιέρας των δύο παραλλαγών αμαξώματος του ανανεωμένου Arteon, η VW έδωσε στη δημοσιότητα ελάχιστα στοιχεία που αφορούν τους νεοτερισμούς που θα «κουβαλά» πάνω της η φρεσκαρισμένη γενιά. Μία από αυτές πάντως θα είναι το νέο σύστημα infotaiment MIB3, το οποίο θα εξασφαλίζει βελτιωμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας.

Από εκεί και πέρα, το νέο Arteon θα εμφανίζεται αναβαθμισμένο σε κινητήρες, σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας, καθώς και σε συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Σε ότι αφορά στα τελευταία το «παρών» θα δίνουν το Travel Assist, το οποίο θα παρέχει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του τιμονιού, της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης του οχήματος στο ταξίδι με ταχύτητες κίνησης που θα φτάνουν τα 210 χλμ./ώρα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου