top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το VW Arteon, τώρα και σε έκδοση Shooting Brake

Η VW παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Arteon και μαζί με αυτό την πρωτοεμφανιζόμενη έκδοση Shooting Brake.

To VW Arteon λανσαρίστηκε το 2017 αποκλειστικά σε έκδοση fastback, ενώ τώρα η ανανεωμένη εκδοχή της ναυαρχίδας της γερμανικής εταιρείας έχει στο «πλευρό» της μια σπορτίφ παραλλαγή ως προς τον τύπο του αμαξώματος, με τη διακριτική ονομασία Shooting Brake, η οποία διαφέρει σχεδιαστικά σε σχέση με την πρώτη από το σημείο των πίσω κολώνων και πίσω.

VW Arteon

Στο εμπρός μέρος σημείο αναφοράς αποτελούν η ανανεωμένη μάσκα και τα ανασχεδιασμένα, τύπου LED, φωτιστικά σώματα, καθώς και οι νέοι τροχοί με διάμετρο από 18 έως και 20 ίντσες. Στο εσωτερικό, η VW εξοπλίζει το ανανεωμένο Arteon με τη γνωστή από άλλα μοντέλα της παλέτα συστήματα IQ.DRIVE – διαθέσιμο είναι και το Travel Assist το οποίο λειτουργεί σε ένα εύρος ταχυτήτων από τα 0 έως και τα 210 χλμ./ώρα.

VW Arteon

Σύμφωνα με την VW o χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος της έκδοσης Shooting Brake είναι 565 λίτρα, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ωστόσο η επιπλέον μεταφορική δυναμική από το ύψος των πίσω προσκέφαλων και πάνω – με αναδιπλωμένα πάντως τα πίσω καθίσματα η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα και αποσκευές με χωρητικότητα 1.632 λίτρα και συνολικό μήκος 2,09 μέτρα.

VW Arteon

Και οι δύο εκδόσεις του ανανεωμένου Arteon θα λανσαριστούν εμπορικά στις αρχές του επόμενου έτους και σε εκδόσεις R, οι οποίες θα τροφοδοτούνται με την τέταρτη κατά σειρά εκδοχή του 2λιτρου ΕΑ288 βενζινοκινητήρα της VW, σε συνδυασμό με 7άρι DSG κιβώτιο και τετρακίνηση.

VW Arteon

Άξιο αναφοράς στις εκδόσεις R είναι το σύστημα R Performance Torque Vectoring Plus, το οποίο θα έχει τη δυνατότητες μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να στείλει έως και το 100% της ισχύος σε έναν από τους δύο άξονες ή και επιλεκτικά σε οποιοδήποτε τροχό του αυτοκινήτου, ανάλογα με την γωνία του τιμονιού, την επιτάχυνση κοκ.

VW Arteon

Από εκεί και πέρα, τόσο το Arteon fastback όσο και η έκδοση Shooting Brake θα είναι διαθέσιμες στην έκδοση eHybrid, η οποία χρησιμοποιεί την plug-in υβριδική μονάδα του Passat GTE – θυμίζουμε ότι εδώ ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με τον 1.400άρι TSI κινητήρα του VW Group. Εκδόσεις mild-hybrid δεν θα υπάρξουν, σε αντίθεση με τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο ντίζελ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ