top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το VW Tiguan, τώρα και σε εκδόσεις R και eHybrid

Η VW αναβαθμίζει το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις μοντέλο του VW Group για το 2019 αθροίζοντας στη διαθέσιμη γκάμα εκδόσεων μια plug-in υβριδική καθώς και την κορυφαία R των 300+ ίππων.

Το VW Tiguan δεν είναι ένα «τυχαίο» μοντέλο για τη μητρική εταιρεία του VW Group. Με περισσότερες από 6 εκατ. πωλήσεις μέχρι σήμερα, τα μεσαίο SUV της μοντέλο της VW ήταν το 2019 η best-seller πρόταση σε ολόκληρο το VW Group αθροίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερες από 910.000 πωλήσεις.

VW Tiguan

Σήμερα, το γερμανικό εργοστάσιο προχωρά σε ένα περιορισμένης έκτασης facelift, αλλά συνάμα σε σημαντικές προσθήκες και αναβαθμίσεις σε κινητήριες μονάδες και τεχνολογίες. Οι πιο σημαντικές αφορούν στην έκδοση R αλλά και στην plug-in έκδοση eHybrid, οι οποίες θα πλαισιώσουν τις «παραδοσιακές» πετρελαιοκίνητες και βενζινοκίνητες εκδοχές του μοντέλου.

VW Tiguan

Το νέο VW Tiguan R θα κινείται από τον γνωστό 2λιτρο TSI κινητήρα του ομίλου, με απόδοση που δεν ανακοινώνεται, αλλά σίγουρα θα ξεπερνά τους 300 ίππους. Από εκεί και πέρα, το κορυφαίο μοντέλο της ανανεωμένης οικογένειας θα εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη σε απόδοση και προδιαγραφές έκδοσης του γνωστού συστήματος τετρακίνησης 4Motion της εταιρείας , το οποίο ενσωματώνει ένα σύστημα με την ονομασία R-Performance Torque Vectoring. Κύριο χαρακτηριστικό του τελευταίου είναι η δυνατότητα να «μοιράζει» με μεταβλητό τρόπο τη ροπή του κινητήρα τόσο ανάμεσα στους δύο άξονες όσο και μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα.

VW Tiguab

Προς το παρόν, η VW δεν ανακοινώνει στοιχεία για τις υπόλοιπες εκδόσεις περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά ότι οι TDI θα διαθέτουν το σύστημα Twin Dosing που συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον στο πεδίο του εξηλεκτρισμού, καθώς για πρώτη φορά το «παρών» δίνει μια plug-in υβριδική έκδοση – προφανώς, παρόμοια με εκείνη του Passat GTE. Σύμφωνα με την VW, η έκδοση eHybrid θα μπορεί να κινείται αποκλειστικά με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 130 χλμ./ώρα.

VW Tiguan

Από εκεί και πέρα, το ανανεωμένο Tiguan θα εφοδιάζεται με το σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης Travel Assist της VW το οποίο επενεργεί έως και τα 210 χλμ./ώρα. Επίσης, όλες οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με την τελευταία γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας MIB 3 της VW, το οποίο υποστηρίζει μια πλούσια γκάμα on-line υπηρεσιών. Όπως ανακοινώθηκε, το ανανεωμένο Tiguan θα εφοδιάζεται με ένα νέο πηδάλιο με διακόπτες και χειριστήρια αφής, αντίστοιχα με τα touch buttons και touch sliders που συναντά κανείς πλέον χαμηλά στην κεντρική κονσόλα για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού.

VW Tiguan

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές στις εξωτερικές επιφάνειες είναι περιορισμένες. Η εμπρός γρίλια είναι νέα, θυμίζοντας κάτι από Touareg και Atlas Cross Sport, ενώ διαφορετικό είναι και το σχήμα του καπό καθώς και εκείνο των LED φωτιστικών σωμάτων. Στο πίσω μέρος το χαρακτηριστικό logo του μοντέλου έχει εγκατασταθεί κεντρικά, κάτω από εκείνο του Γερμανού κατασκευαστή, ενώ επεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα έχουν γίνει στο σχήμα των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ