top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση και κινητήρας 1.0 TSI για τo Skoda Rapid

Μικρές αισθητικές επεμβάσεις και αλλαγή φρουράς στη βάση των κινητήρων βενζίνης και για τις δύο διαθέσιμες εκδόσεις αμαξώματος του τσέχικου μοντέλου.

Μετά τα Octavia και Citigο, η Skoda προχωρά σήμερα στην ανανέωση του Rapid, ενός μοντέλου που τοποθετείται ανάμεσα στο πρώτο και το «μικρό» Fabia. Οι αισθητικού περιεχομένου αλλαγές, οι οποίες αφορούν τόσο στην 4θυρη όσο και στην έκδοση Spaceback, χρειάζονται έμπειρο… μάτι προκειμένου να εντοπιστούν. Πιο συγκεκριμένα, τα φώτα ομίχλης είναι ανασχεδιασμένα διαθέτοντας από την έκδοση Style up και πάνω ένα χρωμιωμένο διακοσμητικό φιλέτο, ενώ πίσω η μόνη βασική διαφορά έγκειται στα σκουρόχρωμα φώτα, που στις πλούσιες εκδόσεις υιοθετούν την τεχνολογία LED.

Στην καμπίνα, οι Τσέχοι επενέβησαν στις επενδύσεις των καθισμάτων, στη μορφή των αεραγωγών ενώ μικρές αλλαγές έγιναν και στο ταμπλό. Αναβαθμισμένο είναι και το επίπεδο εξοπλισμού σε ότι αφορά στις δυνατότητες διασύνδεσης, με το σύστημα CareConnect που ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος, να δίνει βροντερό «παρών».

Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν αφορά στην αντικατάσταση του γνωστού 1.2 TSI με τον αντίστοιχο 3κύλινδρο των 1.000 κ.εκ., ο οποίος είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με ονομαστική ισχύ 95 και 110 ίππων. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στους κινητήρες βενζίνης, τις επιλογές συμπληρώνει ο μεγαλύτερος 1.4 TSI, ο οποίος αποδίδει 125 ίππους. Τέλος, σε ότι αφορά στους ντίζελ, αισθητή για μια ακόμα φορά είναι οι παρουσία των γνώριμων 1.4 TDI και 1.6 TDI, που αντίστοιχα αποδίδουν 90 και 116 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ