Επικαιρότητα Κόσμος

Αναπνευστήρες προτίθενται να κατασκευάσουν οι Tesla και SpaceX εφόσον παρουσιαστούν ελλείψεις

Ο Elon Musk ανέφερε σε σχετικό tweet του ότι οι εταιρείες του έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και θα προχωρήσουν στην κατασκευή αναπνευστήρων στην περίπτωση που παρουσιαστούν ελλείψεις.

Τα προβλήματα και οι ανάγκες για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό υγειονομικού υλικού, αλλά και αναπνευστήρων ειδικότερα, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στις ΗΠΑ εξαιτίας της ταχύτατης, όπως όλα μαρτυρούν, εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Χθες, ο Λευκός Οίκος κάλεσε όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες στις ΗΠΑ να δωρίσουν αναπνευστήρες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, καθώς σε ήδη παρατηρούνται ελλείψεις σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθώντας – ως προς τις προθέσεις προς ώρας – το παράδειγμα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, η οποία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει και θα διαθέσει 5 εκατ. μάσκες και 300.000 δοχεία με αντισηπτικά, ο Elon Musk κατέστησε γνωστό με σχετική ανάρτηση-απάντησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι οι εταιρείες του (Tesla, SpaceX) προτίθενται να κατασκευάσουν αναπνευστήρες, εφόσον παρουσιαστούν ελλείψεις.

Σε επόμενο tweet, ο ισχυρός άνδρας των Tesla και SpaceX είπε πως η τεχνολογία που διαθέτουν οι εταιρείες του είναι τέτοια που καθιστά εφικτή την κατασκευή αναπνευστήρων – αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με μιας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις General Motors και Ford ώστε οι τελευταίες να προβούν σε ανάλογες κινήσεις. 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου