top icon
Κόσμος

Αναβάλλεται η πρεμιέρα της Maserati Grecale

Τα προβλήματα με τις ελλείψεις ημιαγωγών ανάγκασαν τους ιθύνοντες της Maserati να αναβάλουν για την προσεχή άνοιξη την πρεμιέρα της νέας Grecale.

Η αναστάτωση που έχει επιφέρει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία «χτύπησε» και την Maserati η οποία ανακοίνωσε χθες ότι η προγραμματισμένη για τη 16η Νοεμβρίου πρεμιέρα της νέας Grecale αναβάλλεται για την άνοιξη του 2022.

«Λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η ποσότητας παραγωγής δεν θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σωστά στην αναμενόμενη παγκόσμια ζήτηση. Η νέα Grecale διαθέτει πρωτοποριακά στοιχεία, ιδιαίτερα στους τομείς της συνδεσιμότητας και της διεπαφής ανθρώπου-μηχανής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Θυμίζουμε ότι η νέα Grecale, η οποία θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από την Levante, «οφείλει» το όνομα της σε ένα βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση ετών για την Maserati που είχε ως αφετηρία το όνομα Mistral το 1963 και συνέχεια τις ονομασίες Ghibli, Bora, Merak και Khamsin και Levante.

H νέα Grecale θα χρησιμοποιεί το δάπεδο Giorgio στο οποίο «πατά» σήμερα η ομόσταβλη Alfa Romeo Stelvio, από την οποία θα δανείζεται πολλά επιμέρους μέρη – κατά πάσα πιθανότητα όμως όχι και τις κινητήριες μονάδες της.

Με βάση τις εκτιμήσεις των Ιταλών, τα SUV μοντέλα αναμένεται να αποσπάσουν μερίδιο της τάξης του 70% επί των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας έως το 2025, την ώρα που τα σεντάν θα περιοριστούν στο 15% και τα σπορ κουπέ σε μόλις 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Grecale είναι διαθέσιμη στο μέλλον και σε ηλεκτρική έκδοση.

Το 2022 θα δούμε την Maserati να παρουσιάζει την ηλεκτρική εκδοχή της MC20, η οποία θα τροφοδοτείται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Θα διαθέτει δε ηλεκτρικό σύστημα 800V, επιτρέποντας τη φόρτισή της στα 300 kW.

Συν τοις άλλοις, το 2023 η Maserati θα αποκαλύψει τη νέα Quattroporte, η οποία θα είναι διαθέσιμη με συμβατικούς κινητήρες καθώς και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Maserati Grecale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ