top icon
Επικαιρότητα

Αναβαθμίσεις σε κινητήρες και συστήματα ασφάλειας για τα Ford S-Max και Galaxy

H Ford ανακοίνωσε πως τα S-Max και Galaxy θα εξοπλίζονται μεταξύ άλλων με τον 2λιτρο EcoBlue κινητήρα, καθώς και με αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Οπτικά και τα δύο αυτοκίνητα δεν διαφέρουν σε σχέση με το παρελθόν -οι μοναδικές αποκλίσεις είναι εκείνες που αφορούν στην προσθήκη επιπλέον χρωματικών επιλογών στις εξωτερικές τους επιφάνειες. Από εκεί και πέρα, τόσο το SMax όσο και το Galaxy θα εφοδιάζονται εφεξής με τον 2λιτρο EcoBlue κινητήρα ντίζελ της Ford, ο οποίος θα αποδίδει για την περίσταση και στις δύο περιπτώσεις 120, 150 ή 190 ίππους. Στη bi-turbo εκδοχή του δε, η ισχύς θα σκαρφαλώνει στους 240 ίππους. Ανανεωμένο είναι παράλληα και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο -με περιστροφικό παρακαλώ επιλογέα, Rotary Gear Shift Dial- που δύναται να συνοδεύει τη συγκεκριμένη μονάδα, πέραν ασφαλώς του παραδοσιακού χειροκίνητου κιβωτίου των 6 σχέσεων της Ford.

Όπως ανακοινώθηκε, πριν το πέρας της χρονιάς που διανύουμε και τα δύο μοντέλα θα «φορέσουν» τον νέο 1.500άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει ισχύ 165 ίππων.

Στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης, τα S-Max και Galaxy έχουν να επιδείξουν το αναβαθμισμένο σε δυνατότητες Adaptive Cruise Control (σ.σ.: συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο), το νέο σύστημα πλύσης του παρμπρίζ, Ford ClearView Wiper System, καθώς και το βελτιωμένο σε απόδοση BLIS (Blind Spot Information System). Παρόντα είναι ασφαλώς και τα συστήματα Adaptive Front Lighting System και Active Park Assist με Perpendicular Parking._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ