top icon
Κόσμος

Video: Ο Andreas Mikkelsen παρουσιάζει τη νέα σειρά ελαστικών Pirelli Scorpion

O Νορβηγός οδηγός ράλλυ Andreas Mikkelsen, που έχει ευρεία συνεργασία με την Pirelli, παρουσίασε μέσω video τη νέα γκάμα των ελαστικών Scorpion της ιταλικής φίρμας.

Τα ελαστικά Pirelli Scorpion, που έχουν κατασκευαστεί για χρήση σε πολυτελή SUV, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 35 χρόνια και με την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφορούν πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς.

Η γκάμα των Pirelli Scorpion ανανεώθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά ελαστικά (Summer Tyre, All Season SF2, Winter 2), ανάλογα με την ιδανική εποχή χρήσης.

Φυσικά, τα νέα Pirelli Scorpion μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Ελαστικά Pirelli Scorpion για κάθε εποχή με… παρουσιαστή τον Andreas Mikkelsen

Ένα από τα σημεία που δίνει έμφαση η Pirelli όσον αφορά στα νέα Scorpion, είναι ο συνδυασμός οικολογίας και ασφάλειας, κατά το σχεδιασμό των ελαστικών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιταλικής μάρκας, τα νέα Pirelli Scorpion διαθέτουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, ενώ παράγουν λιγότερο θόρυβο και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, στοιχεία που βοηθούν στην βελτίωση των επιδόσεων, παράλληλα με αυξημένη ασφάλεια και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Για να συμβεί αυτό, έχουν χρησιμοποιηθεί καινοτόμες τεχνικές σε κάθε φάση της διαδικασίας εξέλιξης. Επίσης σύμφωνα με την Pirelli, η νέα γκάμα στοχεύει να λάβει περισσότερα από 400 Δελτία Αναγνώρισης, με περισσότερα από τα μισά να αφορούν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Τα καλοκαιρινά ελαστικά Pirelli Scorpion διαθέτουν ασύμμετρη σχεδίαση πέλματος, με πηγή έμπνευσης τα Cinturato P7, γεγονός που επιτρέπει καλύτερη πέδηση και μειωμένη αντίσταση κύλισης, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ή μπαταρίας.

Τα ελαστικά Scorpion All Season SF2, χαρακτηρίζονται από την προσαρμοστικότητά τους σε διαφορετικά συνθήκες οδοστρώματος και τα ισχυρότερα μπλοκ στο πέλμα. Και σε αυτή την περίπτωση, οι Ιταλοί έχουν αντλήσει τεχνογνωσία από τα Cinturato, ενώ χάρη σε τεχνολογία 3D έχουν διαμορφωθεί μικρά κανάλια στο πέλμα, που επιτρέπουν την προσαρμογή του ελαστικού σε διαφορετικές συνθήκες.

Pirelli Scorpion 02

Για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κίνησης των βαρύτερων SUV, τα νέα Pirelli Scorpion All Season SF2, διαθέτουν ενισχυμένα μπλοκ, τα οποία είναι μεγαλύτερα από εκείνα των Cinturato All Season SF2, τα οποία παράγουν χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Προφανώς, αποτελούν την ιδανική πρόταση της Pirelli, για όσους κατόχους Premium SUV δεν επιθυμούν να διαθέτουν και ένα ειδικό σετ χειμερινών ελαστικών.

Τα οποία στην προκειμένη περίπτωση, είναι τα Pirelli Scorpion Winter 2. Τα εν λόγω ελαστικά είναι εξειδικευμένα και αφορούν στην οδήγηση το χειμώνα σε στενή αλλά κρύα άσφαλτο, βρεγμένη άσφαλτο, χιόνι ή πάγο.

Για ακόμη μια φορά, πηγή έμπνευσης υπήρξαν τα ελαστικά Cinturato, με τους Ιταλούς να υιοθετούν σχέδιο πέλματος με “επεκτάσιμες” λάμες μεταβλητής γεωμετρίας.

Λόγω τρισδιάστατης δομής, οι λάμες μπορούν να αλλάξουν σχήμα ανάλογα με την ποσότητα της φθοράς, με αποτέλεσμα την επίτευξη ευρύτερου “παραθύρου” για βέλτιστη πρόσφυση σε στεγνό, υγρό ή χιονισμένο οδόστρωμα.

Pirelli Scorpion 01

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι της Pirelli επωφελήθηκαν από την τεχνογνωσία τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα, στους αγώνες ράλλυ, οι οποίοι αποτελούν κατεξοχήν πεδίο για δοκιμή τεχνολογιών εκτός δρόμου σε άσφαλτο, χώμα ή και χιόνι.

Θέλοντας να συνδέσει την τεχνογνωσία εκτός δρόμου με τους αγώνες ράλλυ, η ιταλική φίρμα επιστράτευσε για την παρουσίαση της νέας γκάμας των Pirelli Scorpion, τον οδηγό ράλλυ Andreas Mikkelsen, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Σουηδία για τον δεύτερο γύρο του WRC.

Ο 32χρονος Νορβηγός, εξελιγκτής των ελαστικών της Pirelli για το WRC και επίσημος οδηγός της Skoda Motorsport, πέρυσι αναδείχθηκε Πρωταθλητής WRC 2, οδηγώντας Skoda Fabia Rally2 evo με ελαστικά της ιταλικής μάρκας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίθηκε ως ο καταλληλότερος να παρουσιάσει το σύντομο video της Pirelli για τη γκάμα των ελαστικών Scorpion.

Δείτε το video παρουσίασης της νέας γκάμας ελαστικών Pirelli Scorpion από τον Andreas Mikkelsen

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ