top icon
Επικαιρότητα

Ανοίγει ο δρόμος για τη διαδοχή του Carlos Ghosn

Η επικείμενη παραίτηση του Νο 2 στελέχους στη Renault στρώνει το έδαφος στον Thierry Bollore που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία της γαλλικής εταιρείας μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Carlos Ghosn.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η συμφωνημένη και από τις δύο πλευρές παραίτηση του Stefan Muller, του Νο 2 στελέχους στην ιεραρχία της Renault, προάγει τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος ανταγωνισμού του γαλλικής εταιρείας, Thierry Bollore, ο οποίος παίρνει έτσι κεφάλι στην κούρσα διαδοχής του Carlos Ghosn στο τιμόνι της τελευταίας.

Τόσο ο Thierry Bollore, ο οποίος στο παρελθόν είχε θητεύσει, όπως και ο Carlos Ghosn, στη Michelin, όσο και ο Γερμανός Stefan Muller, ο οποίος υπηρέτησε στους κόλπους της BMW από ποικίλα πόστα, εντάχθηκαν στο δυναμικό της Renault το 2012.

Όπως έχει διαρρεύσει στο παρελθόν, η αποχώρηση του Carlos Ghosn από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν θα σημαίνει και την οριστική απαγκίστρωσή του από την Renault, με τον 63χρονο σήμερα γαλλο-λιβανέζο μάνατζερ να αναλαμβάνει μία άλλη επιτελική θέση σε αυτή. Εντούτοις, το γαλλικό δημόσιο, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της Renault, φαίνεται να μην συμφωνεί και τόσο με το παραπάνω σχέδιο…

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται η γαλλική εταιρεία να επιλέξει τελικά ως αντικαταστάτη του Ghosn κάποιο διακεκριμένο στέλεχος εκτός Renault. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, οι επικρατέστεροι σε αυτό το ενδεχόμενο είναι ο Fabrice Bregier, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του CEO της Airbus, και ο Didier Leroy, ο νυν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Motor Corporation._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ