Επικαιρότητα Κόσμος

Αντιμέτωπη με ανακλήσεις χιλιάδων ντίζελ μοντέλων της η JLR

Η Jaguar Land Rover βρίσκεται αντιμέτωπη στην Ευρώπη, και ειδικότερα στο Ην. Βασίλειο, με το ενδεχόμενο ανάκλησης χιλιάδων οχημάτων της εξαιτίας των υψηλών εκπομπών CO2 σε συγκεκριμένα μοντέλα της.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για το τελευταίο… χτύπημα στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο σημαντικά προβλήματα μετά την πτώση της ζήτησης των ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη και την επιβράδυνση των πωλήσεων στην κινεζική αγορά. Εν προκειμένω, σύμφωνα με βρετανικά, αυτοκινητικά και μη, μέσα ενημέρωσης, η εν λόγω ανάκληση αφορά σε μοντέλα των Jaguar και Land Rover με κινητήρες ντίζελ 2.0 λίτρων που εκπέμπουν περισσότερο CO2 από ό,τι πραγματικά αναφερόταν στις επίσημες προδιαγραφές.

Τα μοντέλα XE, XF, E-Pace και F-Pace φέρονται να ανήκουν στα επηρεαζόμενα οχήματα της Jaguar, ενώ στο στρατόπεδο της Land Rover τα Discovery Sport, το Range Rover Evoque, το Range Rover Velar και το Range Rover Sport. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανάκληση έχει να κάνει με πετρελαιοκίνητα οχήματα που κατασκευάστηκαν από το 2014 έως και το 2018.

Η Safety Gate Rapex αναφέρει ότι τα παραπάνω μοντέλα ενδέχεται να εκπέμπουν «υπερβολικά επίπεδα CO2 και έτσι να μην συμμορφώνονται με την πιστοποιημένη κατάσταση».

Η βρετανική υπηρεσία πρότυπων, DVSA, δήλωσε ότι από τα επίμαχα οχήματα τα 44.000 βρίσκονται στη Μ. Βρετανία και ότι ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς στην εν λόγω ανάκληση είναι πολύ πιθανό να περιληφθούν και μοντέλα των δύο εταιρειών με κινητήρες βενζίνης .

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπερβολικές εκπομπές CO2 ανακαλύφθηκαν από το Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποίησης Οχημάτων (VCA), ο οποίος ανέφερε τα ευρήματα των ερευνών του στην JLR.

Μη κατονομαζόμενος εκπρόσωπος της JLR φέρεται να δήλωσε τα εξής:

«Γνωρίζουμε ότι περιλαμβάνει 44.000 μοντέλα στο Ην. Βασίλειο, αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αλλάξει».

«Οι τροποποιήσεις θα γίνουν για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα για τον πελάτη», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωσή της._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου