top icon
Επικαιρότητα

Απέτυχε η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της Fiat στην Ιταλία

Η απεργιακή κινητοποίηση την οποία προκήρυξε για σήμερα ένα μικρό συνδικάτο εργαζομένων της Fiat στη μονάδα παραγωγής του Melfi ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα 105 εκ. € που δαπάνησε η Juventus και η οικογένεια Agnelli για τη μεταγραφή του Cristiano Ronaldo στο ιταλικό ποδοσφαιρικό σωματείο, δεν βρήκε τελικά τη δέουσα ανταπόκριση.

Όπως μετέδωσε προ ολίγου το Bloomberg, στην απεργία που είχε προαναγγελθεί από το εργατικό σωματείο USB για σήμερα και αφορούσε σε δράσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Fiat έξω από τη μονάδα παραγωγής του Melfi (εκεί όπου κατασκευάζονται τα Fiat 500X και Punto καθώς και το Jeep Renegade) για τη μεταγραφή του Cristiano Ronaldo στη Juventus, έδωσαν το «παρών» μόλις 5 από τα… 1.700 άτομα που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Διαβάστε επίσης: O Ronaldo, η Juventus και στη… μέση η Jeep

Με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της τάξης του μόλις 0,3%, εκπρόσωπος της FCA φέρεται να δήλωσε στο Bloomberg τα εξής:

«Οι ενέργειες διαμαρτυρίας που προωθήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ποδόσφαιρο, ήταν τελικά αποτυχημένες».

Στις ανακοινώσεις του την περασμένη εβδομάδα, το εργατικό σωματείο USB ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«…είναι απαράδεκτο ότι, ενώ οι εργαζόμενοι της FCA συνεχίζουν να πραγματοποιούν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η εταιρεία ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός παίκτη»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ