top icon
Κόσμος

Από τη Ν. Ζηλανδία με αγάπη: 698 κιλά και 1.176 ίπποι για το Rodin FZero

Το Rodin FZero είναι ένα μονοθέσιο hypercar για χρήση αποκλειστικά σε πίστα. Και κοστίζει σχεδόν 2,1 εκατ. ευρώ, ζυγίζοντας μόλις 698 κιλά και αποδίδοντας, χάρη στο υβριδικό σύστημα κίνησης, 1.176 ίππους.

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την Rodin Cars που έχει την έδρα της στη Ν. Ζηλανδία, σε συνδυασμό με τον κατασκευαστή κινητήρων Neil Brown Engineering, το Rodin FZero είναι ένα μονοθέσιο όχημα για χρήση αποκλειστικά σε πίστα παραπέμποντας σε αισθητικό επίπεδο στο… Batmobile.

Τροφοδοτείται δε από έναν twin-turbo κινητήρα με 10 κυλίνδρους σε διάταξη V με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Rodin FZero

Με βάρος μόλις 132 κιλά, ο θερμικός κινητήρας με το όνομα RCTEN, έχει όριο περιστροφής τις 10.000 σ.α.λ. και έχει σχεδιαστεί για να είναι ο ελαφρύτερος και πιο συμπαγής V10 που κατασκευάστηκε ποτέ αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 1.000 ίππων στις 9.000 σ.α.λ. και ροπή 910 Nm στις 7.250 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 130 kW, η συνδυαστική απόδοση της μονάδας, η οποία «πάει πακέτο» με ένα 8τάχυτο κιβώτιο συνολικού βάρους 66 κιλών της βρετανικής Ricardo, ανέρχεται στους 1.176 ίππους και τα 1.026 Nm.

Rodin FZero

Με συνολικό βάρος 698 κιλών, το Rodin FZero φρενάρει χάρη με την αρωγή κεραμικών δίσκων με διάμετρο 380 χλστ. και 6πίστονων και 4πίστονων δαγκανών από τιτάνιο. Οι δε ζάντες από σφυρήλατο μαγνήσιο των 18 ιντσών, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με την OZ Racing, έχουν πλάτος 14 και 16 ιντσών μπροστά και πίσω, αντίστοιχα.

Rodin FZero

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του οχήματος από τη Ν. Ζηλανδία, το Rodin FZero αναπτύσσει κάθετη δύναμη έως και 4.000 κιλά, προφανώς κοντά στην τελική του ταχύτητα που φτάνει τα 360 χλμ./ώρα.

Η Rodin Cars αναφέρει ότι η παραγωγή του FZero, το οποίο θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 2,2 εκατ. ευρώ, δεν θα ξεπεράσει τις 27 μονάδες – και ότι το «γυρολόγιό» του σε μια πίστα θα είναι ταχύτερο σε σχέση με τα «τρέχοντα» μονοθέσια της F1.

Rodin FZero

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rodin FZero
  • Rodin FZero
  • Rodin FZero
  • Rodin FZero
  • Rodin FZero
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ