top icon
Επικαιρότητα

Από την Alpine και την Renault Sport στην κινεζική Byton

Ο David Twohig ανέλαβε χρέη Chief Technical Officer στην κινεζική Byton προερχόμενος από το στρατόπεδο των Alpine και Renault Sport.

Ο νέος ρόλος του David Twohig του παρέχει την πλήρη ευθύνη για την εξέλιξη όλων των οχημάτων της κινεζικής εταιρείας έχοντας την άμεση αρμοδιότητα της διαχείρισης των τμημάτων που είναι υπεύθυνα για τα κινητήρια σύνολα και τους τομείς της συνδεσιμότητας, αυτόνομης οδήγησης και ψηφιοποίησης.

«Ο David θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός τεχνολογικού οράματος για την Byton. Για το 2019, βασικός στόχος είναι η έναρξη παραγωγής του οχήματος MByte»,  δήλωσε ο Daniel Kirchert, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας.

Και συμπλήρωσε:

«Ο David φέρνει μαζί του μια πλούσια εμπειρία για να διασφαλίσουμε ώστε να πετύχουμε τους επιχειρηματικούς μας στόχους».

Ο David Twohig είναι γεννημένος στην Ιρλανδία και πρόκειται για έναν έμπειρος τεχνικός της αυτοκινητοβιομηχανίας με πάνω από 26 χρόνια προσφοράς. Πριν τον Μάρτιο του 2018, ο David κατείχε τη θέση του Chief Engineer στην Alpine, αποτελώντας τον άνθρωπο που ανέπτυξε με επιτυχία την Α110, καθώς και εκείνη του Head of Vehicle Engineering στη Renault Sport.

Από το 2009 έως το 2013, ο David  ηγήθηκε της ομάδας μηχανικών που ήταν υπεύθυνη για τηn εξέλιξη του ηλεκτρικού Renault Zoe, το οποίο αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της γαλλικής εταιρείας στην κατηγορία των οχημάτων μηδενικών εκπομπών.  Επίσης, ο  Twohig  αποτέλεσε τον καθοδηγητή του προγράμματος ανάπτυξης του Nissan Qashqai πρώτη γενιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Byton στοχεύει να δημιουργήσει μια πρωτοποριακή μάρκα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με σημείο αναφοράς την Κίνα, η οποία όμως θα έχει παγκόσμια εμβέλεια και παρουσία. Η βασική της έδρα βρίσκεται στην Nanjing, ενώ η αντίστοιχη στη Β, Αμερική στο Silicon Valley. Το δε σχεδιαστικό της κέντρο εδρεύει στο Μόναχο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ