top icon
Επικαιρότητα

Από την Ιαπωνία οδικώς στο Zuffenhausen με Porsche 356 (+video)

Αυτόν τον τρόπο βρήκε ο Ιάπωνας, Toshiyuki Suzuki, για να γιορτάσει την επέτειο των 70 χρόνων της Porsche διανύοντας πίσω από το τιμόνι της δικής του 356 πάνω από 15.000 χλμ.

Σε μία ήσυχη γειτονιά της πόλης Kamogawa, στον κατάφυτο νομό Chiba νοτιοανατολικά του Τόκιο, ένας αερόψυκτος «flat-four» κινητήρας ξεκίνησε να βρυχάται διστακτικά. Ο Toshiyuki Suzuki, ένας 60χρονος επιχειρηματίας, σύζυγος και πατέρας, ξεκινά με άφθονο ζήλο στις αρχές Απριλίου αυτό που πρέπει σίγουρα να είναι «το απόλυτο οδικό ταξίδι της Porsche». Μπροστά στον Suzuki-san βρίσκονται πάνω από 15.000 δύσκολα αλλά και απαιτητικά από κάθε σκοπιά χιλιόμετρα σε μερικά από τα πλέον αφιλόξενα εδάφη που έχει να παρουσιάσει ο πλανήτης μας, μέσα από απομεμακρυσμένες οροσειρές, μεγάλες ερημικές εκτάσεις, ποτάμια και δρόμους σε κακοτράχαλα εδάφη. Προορισμός του Toshiyuki Suzuki είναι η πόλη της Στουτγάρδης, εκεί όπου ο Ιάπωνας θα δώσει το «παρών» με την προσωπική του ηρωίδα, μία Porsche 356 που κατασκευάστηκε το μακρινό 1953, στις εορταστικές εκδηλώσεις των 70 χρόνων της εταιρείας που θα λάβουν χώρα στο Zuffenhausen.

Ο Toshiyuki Suzuki αγόρασε την πρώτη του Porsche στην ηλικία των 22 μόλις ετών, μία συνήθεια που για τα επόμενα 38 χρόνια εξελίχθηκε σε.. λατρεία, έχοντας ως σημείο αναφοράς μία σπάνια 356. Αυτή με την οποία «πέρασε» από την Ιαπωνία στη Ν. Κορέα, στη Ρωσία, στη Λετονία, στη Λιθουανία και εν συνεχεία στην Πολωνία, κατευθυνόμενος μέσω της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Αυστρίας στη Γερμανία και στο πνευματικό σπίτι της Porsche στο κέντρο της Στουτγάρδης. Έτσι, η εμβληματική αυτή 356 κατάφερε να επιστρέψει στη γενέτειρά της, σχεδόν 65 χρόνια αφότου την «εγκατέλειψε».

Ο 60χρονος Suzuki προετοίμασε ο ίδιος την προσωπική του 356 για το διαφορετικό και γεμάτο προκλήσεις αυτό ταξίδι, χωρίς καμία βοήθεια από την Porsche Ιαπωνίας. Αρκετό καιρό πριν να ξεκινήσει την περιπέτειά του, ο 60χρονος Ιάπωνας προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή του 4κύλινδρου μπόξερ κινητήρα των 1.582 κ.εκ. του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας για την περίσταση το μπλοκ από το αντίστοιχο σύνολο των 95 ίππων της μεταγενέστερης 356 SC. Ολικό rebuild έγινε και στην ανάρτηση, ενώ στο εσωτερικό, στο οποίο εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, το κάθισμα του οδηγού αντικαταστάθηκε μ’ ένα πιο «υποστηρικτικό» και ασφαλέστερο μπάκετ. Στην ουρανό, τέλος, ο Suzuki εγκατέστησε ένα top box, στο οποίο φυλάσσονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ένα ζευγάρι εφεδρικών τροχών, ένας γρύλος και κάμποσα λίτρα λαδιού για τις ανάγκες του μπόξερ κινητήρα.

Ύστερα από 53 ημέρες στο δρόμο και 15.463 δύσκολα χιλιόμετρα, ο Toshiyuki Suzuki κατάφερε με επιτυχία να σταθμεύσει τη γερμανίδα καλλονή, την προσωπική του 356, στο υπαίθριο παρκινγκ του Μουσείου της Porsche στο Zuffenhausen ολοκληρώνοντας έναν οδικό άθλο. Οι δυσκολίες που ο 60χρονος αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του διαφορετικού αυτού road trip ήταν πολλές, με αποκορύφωμα τις ατέλειωτες ώρες ακινητοποίησης του αυτοκινήτου από χαλασμένη τρόμπα βενζίνης στα έρημα λιβάδια της Αν. Σιβηρίας αλλά και το «χάσιμο» της πρώτης σχέσης στο κιβώτιο στα τελικά στάδια του ταξιδιού.

Τώρα, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς στο φαρδύ πεζοδρόμιο, ακριβώς μπροστά από το Μουσείο της Poershe, τα χαμόγελα όλων περισσεύουν. Περιτριγυρισμένο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με τη σύζυγό του Suzuki-san να καταφθάνει για να τον υποδεχτεί, ο Ιάπωνας και η αγαπημένη του 356 έχουν έχουν γίνει τα… μεγάλα αστέρια της 70ης επετείου Porsche._Χ.Α.

Το ταξίδι από το Chiba της Ιαπωνίας στο Zuffenhausen της Γερμανίας σε αριθμούς

Αναχώρηση: 18/4/2014 Άφιξη: 8/6/2018 Μέρες στο δρόμο: 53 Έλεγχοι της αστυνομίας στο δρόμο: 11 Λίτρα βενζίνης που καταναλώθηκαν: 1.600 Το μεγαλύτερο διανυθέν stint: 1.050 χλμ. Συνολικά χιλιόμετρα: 15.463

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο

Toshiyuki Suzuki about his journey from Japan to Zuffenhausen from Porsche AG on Vimeo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ