top icon
Επικαιρότητα

Από την Ιαπωνία θα εισάγονται τα ευρωπαϊκά Honda CR-V και HR-V.

Η Honda θέλει να ενισχύσει την δυναμική των εγχώριων εργοστασίων της. Πολύ περισσότερο δε μετά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που συνάφθηκε πρόσφατα ανάμεσα στη χώρα και την ΕΕ.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που συνάφθηκε πριν μια περίπου εβδομάδα ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση (περισσότερα επ’ αυτού μπορείτε να διαβάσετε εδώ) σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή για την Honda σε σχέση με την… προέλευση των SUV μοντέλων της τα οποία στο εγγύς μέλλον θα διατίθενται στη γηραιά ήπειρο. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη, οι επόμενες γενιές των CR-V και HR-V που θα προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης θα εισάγονται απευθείας από τα εργοστάσια της μάρκας που βρίσκονται στην Ιαπωνία, όντας μέσα στα προσεχή χρόνια απαλλαγμένες από τον εισαγωγικό δασμό-χαράτσι ύψους 10% που μέχρι σήμερα επιβάλλεται σε κάθε αυτοκίνητο που προέρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το «τρέχον» CR-V κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο Swidon της Μ. Βρετανίας, με την παραγωγή της επόμενης γενιάς του μοντέλου να είναι, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό των Ιαπώνων, έτοιμη να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 στη μονάδα παραγωγής του Οντάριο στον Καναδά. Όπως ανακοινώθηκε όμως, η νέα γενιά του μοντέλου που θα προορίζεται για τις επιμέρους αγορές της Ευρώπης θα εισάγεται από το 2018 και εξής από την Ιαπωνία, με τα… καναδέζικα CR-V να προωθούνται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά, καθώς και σε αυτή των ΗΠΑ.

Σε ότι αφορά στα ευρωπαϊκά HR-V, τα οποία αυτή τη στιγμή εισάγονται στην Ευρώπη από το εργοστάσιο της Honda που βρίσκεται στο Μεξικό, η εταιρεία ανακοίνωσε πως από το 2019 και εξής, χρονιά που θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη του εκδοχή, την κατασκευή του μοντέλου θα αναλάβει η μονάδα παραγωγής που βρίσκεται… εντός έδρας στην περιοχή Yorii της Ιαπωνίας.

Θυμίζουμε πως η Honda έχει ήδη μεταφέρει την παραγωγή των ευρωπαϊκών Jazz από το Swidon της Μ. Βρετανίας στην Ιαπωνία προκειμένου η τελευταία να… αφοσιωθεί στην κατασκευή της 10ης γενιάς του 5θυρου Civic, το οποίο εξάγεται από εκεί τόσο στη γηραιά ήπειρο και την Ιαπωνία, όσο και στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα 4θυρα Civic που διατίθενται στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να «γεννιούνται» στην κατασκευαστική μονάδα της Honda που βρίσκεται στην Τουρκία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το 2016 η ΕΕ αποτέλεσε για την Ιαπωνία τη μεγαλύτερη από πλευράς εξαγωγών αγορά, καθώς στα εδάφη της… κατέφθασαν μέσα στη χρονιά που πέρασε περισσότερα από 577.000 οχήματα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ