Επικαιρότητα Κόσμος

Απόβαση στην Ευρώπη για την κινεζική Chery

Η κινεζική Chery είναι έτοιμη για… δράση στην Ευρώπη δημιουργώντας έως τα τέλη του επόμενου έτους το δικό κέντρο έρευνας και εξέλιξης κοντά στην πόλη της Φρανκφούρτης.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Chery Automobiles, μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας που ιδρύθηκε από την εγχώρια κυβέρνηση πριν μόλις 21 χρόνια. Όπως τόνισε σήμερα ο Tongyue Yin, για τις νέες ευρωπαϊκές δραστηριότητες της κινεζικής εταιρείας θα προληφθούν αρχικά 30 με 50 εργαζόμενοι, οι οποίοι, μάλιστα, θα προέρχονται από την Ευρώπη, ούτως ώστε να διαθέτουν την ανάλογη σχεδιαστική και μηχανολογική κουλτούρα.

«Πέρυσι στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης παρουσιάσαμε το νέο εμπορικό μας σήμα. Τώρα θα εκτελέσουμε τα σχέδιά μας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Tongyue Yin.

Και προσέθεσε:

«Ως εκ τούτου, θα ξεκινήσουμε να λανσάρουμε μοντέλα από την κορυφαία μας μάρκα, Exeed. Θα είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τα κορυφαία ευρωπαϊκά όσον αφορά την ποιότητα, το σχεδιασμό και την τεχνολογία».

Όπως όλα μαρτυρούν, το πρώτο δείγμα γραφής της Chery Automobiles και της θυγατρικής της Exeed θα είναι μια τροποποιημένη εκδοχή του ΤΧ, το οποίο η κινεζική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Exeed θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Μη έχοντας κάποια δική της μονάδα παραγωγής οχημάτων στην Ευρώπη, τα μοντέλα της Exeed που θα προορίζονται για τη γηραιά ήπειρο θα εισάγονται σε αυτή από την Κίνα, στην οποία ήδη η Jaguar Land Rover έχει στενούς κατασκευαστικούς δεσμούς με τη «μαμά» Chery Automobiles._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου