top icon
Επικαιρότητα

Αποκαλύφθηκε το VW ID.R που θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ στο Nurburgring

Η Volkswagen παρουσίασε κι επίσημα το ID.R, το ηλεκτρικό πρωτότυπο με το οποίο στοχεύει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring.
 

Το VW ID.R «μας συστήθηκε» το 2018 στο «Race to the Clouds«, όταν κατάφερε με τον πολυνίκη οδηγό στο Le Mans, Romain Dumas, να σπάσει το ρεκόρ των 8 λεπτών και 13.878 δλ. που σημείωσε ο Sebastien Loeb στο Pikes Peak του 2013 με το Peugeot 208 T16, γράφοντας χρόνο 7:57.148.

Επόμενος στόχος για τους Γερμανούς της VW είναι το ρεκόρ ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στο Nurburgring, και πάλι με οδηγό τον Romain Dumas.

Θυμίζουμε πως ο απόλυτος γύρος στην κατηγορία των EV’s στη γερμανική πίστα των 20+ χλμ. ανήκει στο κινεζικής προέλευσης και κατασκευής Nio EP9, το οποίο έχει «γράψει» στο ‘Ring χρόνο 6:45.900 με οδηγό τον Peter Dumbreck. Εντούτοις, ο ταχύτερος-απόλυτος μέχρι στιγμής χρόνος στο εν λόγω τερέν είναι το 5:19.546 (μ.ω.τ.: 233,70 χλμ./ώρα), το οποίο κατάφερε να «γράψει» ο Timo Bernhard (δείτε εδώ το on-board βίντεο) πίσω από το πηδάλιο μίας τροποποιημένης έκδοσης της παροπλισμένης σε αγωνιστικό επίπεδο Porsche 919 Hybrid Evo.

Για αυτόν τον σκοπό, η VW Motorsport πέρασε τους τελευταίους τρεις μήνες εξελίσσοντας το αυτοκίνητο, τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής, αυξάνοντας την παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 20% και εισάγοντας ένα σύστημα DRS, αλλά και σε εκείνον της δύναμης, με τον νέο ηλεκτροκινητήρα να παράγει 500 kW ισχύος, ή αλλιώς 670 ίππους.

Ο Dumas δήλωσε σχετικά:

«Μου θυμίζει πολύ τα πρωτότυπα του Le Mans.

«Το ID.R με το οποίο πήραμε μερος στο Pikes Peak είναι ήδη εκπληκτικό, αλλά σίγουρα το βελτιώσαμε σε αεροδυναμική και στην πέδηση.»

Και συνέχισε:

«Είναι μια συναρπαστική πρόκληση – πρώτα απ ‘όλα είμαι τυχερός γιατί το Nurburgring είναι το ωραιότερο τμήμα κλειστής διαδρομής στον κόσμο. Το να έχεις την ευκαιρία να οδηγήσεις ένα πρωτότυπο σε αυτή την πίστα είναι ένα όνειρο.

«Θα είναι πολύ διασκεδαστικό, αφού πιέζουμε τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες για να εξελίξουμε το αυτοκίνητο.

«Έχω ήδη οδηγήσει στο Nordschleife με το I.D. R στον προσομοιωτή, αλλά το αληθινό συναίσθημα από τις απίστευτα υψηλές ταχύτητες στις στροφές είναι κάτι που το καταλαβαίνεις μόνο στην πίστα.»

Το 4κίνητο ID.R θα βρεθεί από αύριο στο Ring για τα πρώτα τεστ, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα runs για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Οι οιωνοί για το ID.R είναι καλοί, αφού έχει ήδη κάνει τεστ σε τέσσερις πίστες, ενώ στο Paul Ricard έφτασε τελική στα 273 χλμ/ώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ