Επικαιρότητα Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο Cupra Formentor Concept

Το πρωτότυπο Formentor έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για λογαριασμό της Cupra και πολύ σύντομα θα το δούμε να μπαίνει στη γραμμή παραγωγής της ισπανικής εταιρείας.

Όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει πριν λίγες μόλις μέρες (δείτε περισσότερα εδώ), η Cupra, με αφορμή την πρώτη της επέτειο ως ανεξάρτητη εταιρεία, αποκάλυψε σήμερα ένα ενδιαφέρον concept car - που στα μάτια μας τουλάχιστον δεν απέχει και τόσο από μοντέλο παραγωγής. Το όνομα του είναι Formentor και πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους σπορ SUV μοντέλο με κουπέ χαρακτηριστικά σε επίπεδο αισθητικής. Επί της ουσίας, πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο μετά το Cupra Ateca, με το οποίο η ισπανική εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις μέσα στα προσεχή τρία χρόνια (από 14.000 μονάδες που είναι σήμερα σε πάνω από 30.000 σε ετήσια βάση).

Αν μη τι άλλο, το νέο Formentor υιοθετεί πολλά από τα στοιχεία σχεδίασης του πρωτοτύπου 20V20 της Seat που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης το 2015. Ως εκ τούτου, το… ανάστημά του είναι αισθητά πιο χαμηλό σε σχέση με τα συνηθισμένα SUV και crossover μοντέλα, ενώ το δικό της ρόλο για τη δημιουργία μιας σπορτίφ σχεδιαστικής αύρας διαδραματίζει και η χαρακτηριστική διχρωμία των εξωτερικών επιφανειών. Εμπρός, βέβαια, οι ομοιότητες με το Tarraco είναι διακριτές. Προς το παρόν οι Ισπανοί δεν ανακοινώνουν στοιχεία που να σχετίζονται με τις εξωτερικές διαστάσεις του μοντέλου, αν και όλα δείχνουν πως θα είναι μικρότερες από εκείνες του Ateca.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η Cupra είναι εξίσου… ολιγόλογη δηλώνοντας πως το Formentor Concept - το οποίο θα δούμε live στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 5 Μαρτίου - εξοπλίζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που αποδίδει συνδυαστικά 245 ίππους αποτελούμενο από έναν βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτρικό. Η όλη διάταξη συνεργάζεται με το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. σύμφωνα με το αυστηρότερο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο (WLTP) που τέθηκε σε ισχύ πέρσι στην Ευρώπη._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου