top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο ελαστικό Bridgestone Potenza Sport

Η Bridgestone παρουσίασε το νέο ελαστικό υπέρ υψηλών επιδόσεων Potenza Sport, που διακρίνεται για τις επιδόσεις του σε στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, έχοντας ήδη επιλεχθεί από τις BMW, Lamborghini και Maserati.

Τα ελαστικά Bridgestone Potenza αποτελούν γνωστή οντότητα για τους θιασώτες των υψηλών επιδόσεων, με παρουσία δεκαετιών σε δρόμους και πίστες. Με μια διαδικτυακή παρουσίαση, η Bridgestone γνωστοποίησε ενδιαφέροντα στοιχεία για την πιο πρόσφατη εξέλιξη των ελαστικών υπέρ υψηλών επιδόσεών της, που χρησιμοποιούνται από supercars.

Το Bridgestone Potenza με κωδική ονομασία “Sport”, έρχεται να αντικαταστήσει το “S001” που έγραψε επίσης αρκετά χιλιόμετρα στην αγορά. Για την εξέλιξη του Potenza Sport, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν την τεχνογνωσία τόσο από τη Formula 1, όσο και από τη συνεργασία με premium κατασκευαστών που παράγουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Bridgestone Potenza Sport

Όπως αναφέρει η Bridgestone, το ελαστικό Potenza Sport σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, σε δοκιμές που διενεργήθηκαν από τον γνωστό ευρωπαϊκό οργανισμό, TÜV SÜD. Το Potenza Sport πέτυχε τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνή επιφάνεια, επιδεικνύοντας παράλληλα σταθερότητα σε δοκιμασίες που αφορούσαν στροφές, καθώς και κίνηση σε ευθεία, σε σύγκριση με αντίστοιχα ελαστικά αυτής της κατηγορίας.

Σε βρεγμένο οδόστρωμα, απέκτησε την ετικέτα διαβάθμισης «A» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλες τις διαστάσεις του, με τις δοκιμασίες του TÜV SÜD να πιστοποιούν τη δυναμική του. Σημειώστε, πως με βάση όσα αναφέρουν οι άνθρωποι της Bridgestone, το Potenza Sport διαθέτει και μεγαλύτερη χιλιομετρική διάρκεια απόδοσης, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το S001.

Bridgestone Potenza Sport

Καλή η τεχνογνωσία, όμως πώς ανταποκρίνεται ένα ελαστικό στο δρόμο; Για να αποκτήσει πλήρη άποψη για την καθημερινότητα των οδηγών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, η Bridgestone προχώρησε σε διενέργεια συνεντεύξεων με 3.800 κατόχους, οι απόψεις των οποίων συνέβαλλαν σημαντικά, στη συλλογή δεδομένων σχετικά με την εξέλιξη του Potenza Sport.

Θέλοντας να πετύχει τη βέλτιστη απόδοση στο όριο, η Bridgestone εφάρμοσε νέες τεχνικές στους τομείς του σχεδιασμού πέλματος, της σύνθεσης της γόμας και της κατασκευής. Κατά το σχεδιασμό του πέλματος, δημιουργήθηκαν τρισδιάστατες αυλακώσεις για αύξηση της ακαμψίας, γεγονός που προσφέρει καλύτερο φρενάρισμα και αντίσταση στην τριβή.

Bridgestone Potenza Sport

Ακόμη, μια καινοτόμος τεχνολογία ανάμιξης, όπως αναφέρεται από την Bridgestone, έχει χρησιμοποιηθεί για βελτίωση των επιδόσεων σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ μια υβριδική ενίσχυση της στεφάνης, έχει επιφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα του ελαστικού σε υψηλές ταχύτητες.

Χάρη στην υιοθέτηση μιας αποκλειστικής τεχνολογίας εικονικής ανάπτυξης, που είναι και φιλική προς το περιβάλλον, η Bridgestone έχει τη δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια την απόδοση του ελαστικού από το στάδιο ανάπτυξής του, προτού δηλαδή καν αυτό βρεθεί στο δρόμο. Αυτό, όπως αναφέρεται από την εταιρεία, αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη εξοικονομώντας πόρους και ταυτόχρονα, μειώνει τη διαδικασία εξέλιξης και τον χρόνο που κάνει το προϊόν να βγει στην αγορά.

Bridgestone Potenza Sport

Όπως προαναφέραμε, το ελαστικό Bridgestone Potenza Sport χαίρει ήδη θετικής υποδοχής από κορυφαίες μάρκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως έχει επιλεχθεί μεταξύ άλλων, ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για τις Lamborghini Huracan STO (στην παραγωγή εντός του έτους), Maserati MC20 και BMW σειρά 8.

Το νέο Bridgestone Potenza Sport, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη. Παράγεται σε 96 διαστάσεις, από 17 έως 22 ίντσες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε sedan ή SUV οχήματα.

 “Το Potenza Sport είναι το τελευταίο κεφάλαιο στη μακρά παρακαταθήκη της Bridgestone στις υψηλές επιδόσεις”, δήλωσε ο Emilio Tiberio, Chief Technical Officer και Chief Operating Officer της Bridgestone. “Είναι το αποτέλεσμα της ιστορίας και της καινοτομίας μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας να κάνουμε πάντα το επιπλέον βήμα για να καλύψουμε τις ανάγκες των οδηγών και μια επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη που είναι απαράμιλλη στη βιομηχανία ελαστικών.

“Κατασκευάσαμε ένα premium σπορ ελαστικό υψηλής αξίας που απελευθερώνει τις επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεις στους οδηγούς τον απόλυτο έλεγχο του οχήματός τους. Το Potenza Sport υπερέχει στις σπορ επιδόσεις”.

Το ελαστικό Bridgestone Potenza Sport, είναι διαθέσιμο από τον μήνα που διανύουμε και στη χώρα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ