top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Opel Crossland X

Περισσότερο crossover παρά SUV, το νέο Crossland X παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το Meriva, από το μικρό με άλλα λόγια MPV μοντέλο της Opel.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Mokka Χ, το νέο Crossoland X τοποθετείται στην κατηγορία Β βάζοντας στο εμπορικό του στόχαστρο μοντέλα, όπως το Renault Captur και το Peugeot 2008 αφήνοντας για το οριακά μεγαλύτερο Mokka X, τα Nissan Juke και Skoda Yeti. Με μήκος 4,212 μ. χρησιμοποιεί παραπλήσια σχεδιαστικά μοτίβα με το Mokka X ξεχωρίζοντας για τη διαφορετική απόχρωση της οροφής και τη χρωμιωμένη λωρίδα που «ξεχωρίζει» την τελευταία από τα πλευρικά κρύσταλλα διατρέχοντας τις πλευρικές επιφάνειές του οχήματος. Από το πλάι, οι «αναφορές» στο μικρό Adam είναι εμφανείς, ενώ σήμα κατατεθέν του νέου Crossoland X είναι τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, η Opel δε γυρίζει την πλάτη στην πρακτικότητα. Τουναντίον, μάλιστα, μιας και το πίσω κάθισμα να μετακινείται σε μια διαδρομή μήκους 150 χλστ., επιλογή που αυξομειώνει τη μεταφορική δυνατότητα του χώρου φόρτωσης από τα 520 λίτρα ως και τα 410 λίτρα. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στον τομέα του εξοπλισμού, με την Opel να προσφέρει το «πακέτο» ασφάλειας Opel Eye, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, οθόνη αφής 8 ιντσών σε συνδυασμό με το γνωστό σύστημα IntelliLink, head-up display κ.α.

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μικρό crossover και όχι για ένα αντίστοιχου μεγέθους SUV αποδεικνύεται και από την επιλογή των ανθρώπων της Opel να προσφέρουν το νέο Crossland X αποκλειστικά σε εκδόσεις με την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Μια ακόμα απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως το αμάξωμα του «κάθεται» 70 χλστ. πιο χαμηλά από το Mokka X.

Προς το παρόν, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας δεν έχουν δώσει στοιχεία αναφορικά με τις κινητήριες μονάδες του αυτοκινήτου, γεγονός που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του αυτοκινήτου «εντός έδρας».

Η εμπορική διάθεση του νέου Opel Crossland X αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη περίπου της άνοιξης ή το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ