top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 4 Convertible

Η BMW αποκαλύπτει την ανοιχτή έκδοση της Σειράς 4 που ξεχωρίζει για τη μαλακή αναδιπλούμενη οροφή της και τη χαρακτηριστική μάσκα στο εμπρός μέρος.

Τα πλήρωμα του χρόνου για την παρουσίαση της «ξεσκούφωτης» εκδοχής της νέας Σειράς 4 της BMW ήρθε, με το 4θέσιο open-top μοντέλο των Βαυαρών να ξεχωρίζει για τη μαλακή αναδιπλούμενη οροφή του, έναντι της «σκληρής» μεταλλικής της απερχόμενης γενιάς, καθώς και για τη «διχαστική» σχεδίαση του εμπρός μέρους με τη σεβαστών διαστάσεων γρίλια να έχει για την περίσταση τον πρώτο λόγο.

BMW 4 Series Convertible

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η υφασμάτινη οροφή του αντιπάλου των ανοιχτών Audi A5 και Mercedes C-Class ανοίγει και κλείνει μέσα σε χρόνο 18 δλ. – και μάλιστα με το αυτοκίνητο εν κινήσει έως τα 50 χλμ./ώρα – διαθέτοντας ένα «ενισχυτικό» πάνελ σε σχήμα τόξου στη δομή της, καθώς και ένα κλασσικό πίσω παράθυρο, που κρατούν εκτός καμπίνας τόσο τους θορύβους, όσο και από τη θερμότητα. Πέραν των εν λόγω χαρακτηριστικών, η οροφή είναι και κατά 40% πιο ελαφριά σε σχέση με τη μεταλλική του παρελθόντος αλλά και πιο άκαμπτη, κατά 4%.

BMW 4 Series Convertible

Ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών στο πίσω μέρος ποικίλει ανάλογα με τη θέση της οροφής αγγίζοντας σε χωρητικότητα τα 300 ή 385 λίτρα. Από εκεί και πέρα, η νέα Σειρά 4 Convertible διαθέτει όλη την τεχνολογική κληρονομιά των εκδόσεων κουπέ. Ειδικότερα, η «ξεσκούφωτη» «4άρα» εφοδιάζεται στη βασική της έκδοση με μια ανάρτηση με γεωμετρία που συνδυάζει την άνεση με τον σπορ χαρακτήρα, καθώς και τα νέα αμορτισέρ της BMW παθητικού τύπου, που είδαμε για πρώτη φορά στη νέα «3άρα», τα οποία ρυθμίζουν διαρκώς την απόσβεσή σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων. Προαιρετικά, διατίθεται η σπορ ανάρτηση με την υπογραφή του M Division ή εναλλακτικά εκείνη με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ των Βαυαρών, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, διαφορετικά φρένα και σύστημα διεύθυνσης με μεταβαλλόμενο βήμα.

BMW 4 Series Convertible

Όπως είναι αναμενόμενο στο εσωτερικό δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με ό,τι ξέραμε για τα υπόλοιπα «κλειστά» μοντέλα της γκάμας. Το κόκπιτ χαρακτηρίζεται από τα σπορ και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι ζώνες ασφαλείας έχουν την ιδιότητα να εκτείνονται προς τους επιβάτες κατά την είσοδό τους στο όχημα. Από εκεί και πέρα, ο στάνταρ και προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, συμπεριλαμβανομένης μια πλήρους παλέτας συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και δύο μεγάλων οθονών με διαγώνιο έως και 10,25 και 12,3 ίντσες.

BMW 4 Series Convertible

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας Σειράς 4 Convertible περιλαμβάνει δύο 2λιτρες εκδόσεις βενζίνης και μια 3λιτρη, ενώ στο στρατόπεδο της πετρελαιοκίνησης μια 2λιτρη και δύο 3λιτρες. Πιο συγκεκριμένα, η 420i Convertible κινείται από ένα 4κύλινδρο σύνολο με χωρητικότητα 1.995 κ.εκ. με ισχύ 184 ίππους και ροπή 300 Nm, τιμές που ανέρχονται στους 258 ίππους και στα 400 Nm στην έκδοση 430i Convertible. Η κορυφαία έκδοσης της γκάμας είναι η Μ440i xDrive, με τον 3λιτρο εν σειρά βενζινοκινητήρα να αποδίδει 374 ίππους και 500 Nm ροπής.

BMW 4 Series Convertible

Ο βασικός πετρελαιοκινητήρας της γκάμας (420d Convertible) είναι 4κύλινδρος, με χωρητικότητα 1.995 κ.εκ. και απόδοση 190 ίππων και 400 Nm. Κάτω από το εμπρός καπό της 430d Convertible συναντάμε έναν 3λιτρο straight-six κινητήρα με απόδοση 286 ίππων και 650 Nm, ενώ για τους ακόμα πιο απαιτητικούς το γερμανικό εργοστάσιο θα προσφέρει από τον Νοέμβριο του 2021 την έκδοση M440d xDrive, με τον 3λιτρο κινητήρα να σκαρφαλώνει στους 340 ίππους και στα 700 Nm.  Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι κινητήριες μονάδες όλων των εκδόσεων, πλην των 420i και 430i, διαθέτουν mild-hybrid σύστημα των 48V που προσφέρει επιπλέον ισχύ 11 ίππων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ