top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes C-Class Cabriolet

Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή παραλλαγή της C-Class και έναν αξιόλογο, ασφαλώς, αντίπαλο των αντίστοιχων εκδόσεων της σειράς 4 της BMW αλλά και του Α4 της Audi.

H έκδοση Cabriοlet της Mercedes C-Class, η οποία θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης, βασίζεται ασφαλώς στην κουπέ παραλλαγή του μοντέλου διαθέτοντας τις ίδιες σχεδόν εξωτερικές διαστάσεις με αυτό. Με εξαίρεση το ύψος, το οποίο, ειδικά για την περίσταση, είναι αυξημένο. Η νέα C-Class Cabriolet διαθέτει, φυσικά, υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, η οποία ανοίγει και κλείνει σε χρόνο 20 δλ. ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πανομοιότυπο με εκείνο της C-Class Coupe, με τις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων να διαθέτουν ειδική επεξεργασία, ούτως ώστε να «αποκρούουν» τη θερμότητα όταν η οροφή του οχήματος είναι ανοιχτή. Το «παρών» στην έκδοση Cabriolet δίνει, ασφαλώς, το γνωστό σύστημα θέρμανσης Aircarf στα καθίσματα, καθώς και τα ειδικά σχεδιασμένα αλεξινέμια της Mercedes, τα οποία φέρουν την ονομασία Aircap.

Ήδη από τα λανσάρισμα, η νέα Mercedes C-Class Cabriolet θα είναι διαθέσιμη με έξι κινητήρες βενζίνης και δύο ντίζελ. Οι τελευταίες, οι C220 d 4Matic και C250 d, κινούνται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,1 λίτρων με απόδοση 170 και 204 ίππων αντίστοιχα. Σε ότι αφορά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις, η αφετηρία είναι η έκδοση C180, η οποία φιλοξενεί κάτω από το καπό της έναν 1.600άρη κινητήρα με απόδοση 156 ίππων. Αμέσως μετά, η νέα C-Class Cabriolet διατίθεται στις εκδόσεις C200 4Matic, C250 και C300, με τον 2λιτρο κινητήρα των Γερμανών να αποδίδει αντίστοιχα 184, 211 και 245 ίππους. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται οι C400 4Matic και C43 4Matic, οι οποίες αντλούν τη δυναμική τους από έναν 6κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα, με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και απόδοση 333 και 367 ίππων.

Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ