top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για την Bentley Bentayga

Η βρετανική εταιρεία επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των πολυτελών SUV

Ήταν θέμα χρόνου για την Bentley να κάνει την είσοδό της στην κατηγορία των πολυτελών SUV, κίνηση για την οποία μας είχε ήδη προϊδεάσει με το πρωτότυπο EXP 9 F, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης του 2012. Το αυτοκίνητο που θα αρχίσει να διατίθεται στις αρχές του επόμενου χρόνου βασίζεται στο δάπεδο του νέου Audi Q7 και των μελλοντικών Porsche Cayenne και VW Touareg. Η Bentayga, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ταχύτερο SUV στον κόσμο, θα φοράει αρχικά το νέο W12 εξάλιτρο κινητήρα, (αργότερα αναμένονται ντίζελ και υβριδικές εκδόσεις) που είναι κατά 11,9% αποδοτικότερος σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά και 30 κιλά ελαφρύτερος. Παρότι το κόστος του αυτοκινήτου τοποθετείται κάπου 30.000 λίρες Αγγλίας πάνω από το ακριβότερο Range Rover, αυτό δεν σημαίνει ότι θα “ντραπεί” να πατήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς το πρόγραμμα εξέλιξης περιλάμβανε ιδιαίτερα σκληρές και αφιλόξενες συνθήκες σε 5 ηπείρους!

Από εκεί και πέρα η αποκάλυψη θα είναι στην άσφαλτο όπου οι 600 ίπποι εκτοξεύουν το θηριώδες SUV των 2,5 τόννων (!), με τα 100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 4 δλ., ενώ η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα! Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου 8 σχέσεων της ZF, ικανού να δαμάσει τη ροπή των 900 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.250 και 4.000 σ.α.λ..

Φυσικά, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επικρατεί η αναμενόμενη πολυτέλεια, το πίσω κάθισμα μπορεί αναλόγως με την επιλογή του αγοραστή να φιλοξενεί 2 ή 3 επιβάτες, ενώ θα ακολουθήσει και 7θέσια έκδοση.

Όσο για τις εκπομπές CO2, αυτές φλερτάρουν με τα 300 γρ./χλμ, οπότε θα χρειαστείτε 2 Bentayga για να κυκλοφορείτε καθημερινά στο δακτύλιο της Αθήνας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ