top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Skoda Vision 7S

Το επταθέσιο ηλεκτρικό concept της Skoda, του οποίου η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη το 2026, μας δείχνει επίσης και ποιές θα είναι οι σχεδιαστικές τάσεις που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά της μοντέλα.

Η Skoda σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό επταθέσιο SUV μέχρι το 2026, καθώς και ένα supermini και ένα compact crossover, σε μια προσπάθεια να γίνει ένας από τους κορυφαίους πωλητές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το μεγάλο SUV φαίνεται πως θα προηγηθεί στη σειρά παρουσίασης, με το εντυπωσιακό νέο concept Vision 7S, το οποίο ο πρόσφατα διορισμένος επικεφαλής της εταιρείας Klaus Zellmer περιέγραψε ως μια εντελώς νέα πρόταση για τη Skoda, υπό την έννοια ότι παρουσιάζει μια ριζοσπαστική νέα σχεδιαστική γλώσσα που αναφέρεται ως Modern Solid. Το SUV που θα μπει στην παραγωγή θα είναι ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα του Volkswagen Group που θα χρησιμοποιούν μια παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας MEB, η οποία θα καταργηθεί σταδιακά από το 2025 για να αντικατασταθεί από τη νέα αρχιτεκτονική SSP.

Skoda Vision 7S

Το concept που μας αποκάλυψε η Skoda έχει αυτονομία περίπου 600 χιλιόμετρα, χάρη σε μια μπαταρία 89kWh που μπορεί να φορτίσει με ρυθμούς έως και 200kW. Πριν λανσάρει την έκδοση παραγωγής του Vision 7S, η Skoda θα συνεχίσει να προωθεί αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αποκαλύπτοντας ένα νέο Skoda Superb και ένα νέο Skoda Kodiaq το δεύτερο εξάμηνο του 2023, και στη συνέχεια ένα ανανεωμένο Skoda Octavia το 2024.

Skoda Vision 7S

Τα υβριδικά συστήματα κίνησης αναμένεται να παρουσιαστούν μαζί με τα νέα μοντέλα, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα ακολουθήσουν τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση, η οποία δίνει έμφαση στη στιβαρότητα.

Skoda Vision 7S

Ο επικεφαλής σχεδιασμού Oliver Stefani δήλωσε ότι η μινιμαλιστική και λειτουργική εμφάνιση μεταδίδει μια αίσθηση ασφάλειας και εκπέμπει δυναμισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει την αεροδυναμική των οχημάτων που θα προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας στο μέλλον. Μέσω της νέας μας ταυτότητας, ετοιμαζόμαστε για το ηλεκτρικό μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ Martin Jahn. Με το νέο στιλ, οδηγούμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο.

Skoda Vision 7S

Η εξωτερική εμφάνιση του Vision 7S περιλαμβάνει μια σκληρυμένη όψη που ονομάζεται Tech Deck, συνοδευόμενη από την χαρακτηριστική μικρή μπροστινή μάσκα της Skoda, η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμόζεται τόσο στα μεγαλύτερα όσο και στα μικρότερα αυτοκίνητα της εταιρείας. Αυτή πλαισιώνεται από νέους προβολείς σχήματος Τ, που αντικατοπτρίζονται στη σχεδίαση των πίσω φώτων.

Skoda Vision 7S

Οι μεγάλες ποδιές εμπρός και πίσω ολοκληρώνουν τη στιβαρή σχεδίαση. Αυτά αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικά χαρακτηριστικά σε όλη τη γκάμα των ηλεκτρικών της Skoda, πέρα από τα SUV της. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Vision 7S concept είναι οι επτά κάθετοι αεραγωγοί τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, οι οποίοι τροφοδοτούν το σύστημα ψύξης και κατευθύνουν αέρα στα φρένα, κάτι που η Skoda λέει ότι θα υπάρχει στα επερχόμενα μεγαλύτερα μοντέλα της.

Skoda Vision 7S

Το πρωτότυπο Vision 7S διαθέτει πόρτες που ανοίγουν αντίθετα (κάτι που φυσικά δεν αναμένεται να βγει στην παραγωγή), μια οθόνη infotainment με προσανατολισμό που αιωρείται, φυσικά κουμπιά για συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, ένα φαρδύ και λεπτό τιμόνι και, το πιο ασυνήθιστο, ένα παιδικό κάθισμα ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα. Τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda πρόκειται επίσης να ανανεώσουν το εσωτερικό τους, με την εταιρεία να θέλει να ενσωματώσει ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό για να βελτιώσει τη χρηστικότητα.

Skoda Vision 7S

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Vision 7s - SUV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ