top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX90 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Volvo.

Ένα πραγματικό επταθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV που αναβαθμίζει κι άλλο τα πρότυπα στην ασφάλεια και ένας πιο βιώσιμος τρόπος ζωής: το νέο Volvo EX90 αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για την εταιρεία, μίας εποχής κατά την οποία δρομολογείται μία αποφασιστική πορεία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.

Ξεκινώντας με το Volvo EX90, θα παρουσιάζεται ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο. Έως το 2030 η Volvo σκοπεύει να πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο του αυτοκινήτου, ενώ είναι ζωτικής σημασίας και για τη φιλοδοξία της να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Volvo EX90

Σήμερα, αποκαλύφθηκε σε όλο τον κόσμο το νέο αμιγώς ηλεκτρικό εμβληματικό SUV από το κέντρο της Στοκχόλμης, εκφράζοντας τις σουηδικές καταβολές του. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή του Volvo EX90 από τον επόμενο χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα και στην Κίνα, αντανακλά το παγκόσμιο αποτύπωμα της εταιρείας. Έως τότε, στόχος είναι αυτές οι δύο μονάδες παραγωγής να είναι κλιματικά ουδέτερες.

Volvo EX90

Με την εντελώς νέα και εσωτερικά εξελιγμένη αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογική του βάση, το Volvo EX90 είναι ο τέλειος σύντροφος για έναν πιο βιώσιμο οικογενειακό τρόπο ζωής. Παρέχοντας αυτονομία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους έως και 600 km με μόνο μία φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP, φορτίζει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Volvo EX90

Η αρχικά διαθέσιμη twin-motor AWD έκδοση τροφοδοτείται από μία μπαταρία 111 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 380 kW (517 hp) και 910 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το εντελώς νέο πλαίσιο, δημιουργούν μία ομαλή εμπειρία οδήγησης.

Volvo EX90

Το Volvo EX90 περιέχει περίπου 15% ανακυκλωμένο χάλυβα, 25% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, καθώς και 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών βιολογικής βάσης, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο, το υψηλότερο επίπεδο σε οποιοδήποτε μοντέλο Volvo έως σήμερα.

Τέλος, το Volvo EX90 είναι το πρώτο αυτοκίνητο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης. Είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ως επιπλέον πηγή τροφοδοσίας, για παράδειγμα προκειμένου να παρέχετε ενέργεια στο σπίτι σας, σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo.

Volvo EX90

Το Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο.

Volvo EX90
Μία κεντρική υπολογιστική μονάδα -που υποστηρίζεται από τις πλατφόρμες Xavier και Orin της NVIDIA DRIVE AI, τις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies και εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό από τους μηχανικούς της Volvo- εκτελεί τις περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment έως τη διαχείριση της μπαταρίας.

Με άλλα λόγια, το Volvo EX90 δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά ένας ιδιαίτερα προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς. Ακόμη καλύτερα, ακριβώς όπως και το smartphone ή το laptop, το Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Volvo EX90

Όλες αυτές οι τεχνολογίες συνδυάζονται με ένα από τα πιο ευχάριστα και κομψά εσωτερικά αυτοκινήτου στην αγορά, γεμάτο από φυσικά υλικά, η προμήθεια των οποίων έγινε με υπεύθυνο τρόπο. Η σύνθεση του εσωτερικού αντανακλά επίσης τις φιλοδοξίες μας για τη βιωσιμότητα, όπως το να είμαστε μία πλήρως κυκλική και κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Volvo EX90

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Volvo EX90
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ