top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο Range Rover (+video)

Η πέμπτη γενιά του κορυφαίου μοντέλου της Land Rover φιλοδοξεί να γίνει η πιο ποιοτική όλων των εποχών, συνδυάζοντας στιλ, υψηλή αισθητική, τεχνολογίες αιχμής και συνδεσιμότητα.

Η διαχρονική φυσιογνωμία του τετρακίνητου βρετανικού μοντέλου διατηρήθηκε αναλλοίωτη, όπως άλλωστε αναμενόταν, μέσω της σύγχρονης σχεδιαστικής ερμηνείας του. Το νέο Range Rover ορίζεται από τρεις γραμμές, που έχουν τις ρίζες τους στις προηγούμενες γενιές: την κεκλιμένη γραμμή οροφής, την ισχυρή μεσαία γραμμή και την ανερχόμενη γραμμή των μαρσπιέ. Το πολυτελές SUV θα διατίθεται στις εκδόσεις SE, HSE και Autobiography. Μία First Edition θα προσφέρεται την πρώτη χρονιά παραγωγής του, βασισμένη στην έκδοση Autobiography και προσφέροντας πλούσιο εξοπλισμό. Τόσο oι standard, όσο και οι εκδόσεις με το μακρύ μεταξόνιο, είναι πενταθέσιες, ενώ η τρίτη σειρά καθισμάτων προσφέρεται αποκλειστικά με το μακρύ.

Η νέα ευέλικτη πλατφόρμα MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture) της Land Rover, υποστηρίζει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων του μοντέλου. Με αυτή τη στρατηγική και με μία σειρά αποδοτικών κινητήριων συνόλων ήπιας υβριδικής και plug-in hybrid τεχνολογίας (ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover θα προκύψει το 2024), με δυνατότητα επιλογής καμπίνας τεσσάρων, πέντε ή επτά καθισμάτων και δύο μήκη μεταξονίου (standard και long) το νέο Range Rover θα πωλείται στις περισσότερες αγορές του κόσμου.

Το νέο Range Rover συνοδεύεται και από μια σειρά τεχνολογιών σχεδιασμένων για να αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, απόδοσης, ποιότητας και ασφάλειας. Η τελευταία αρχιτεκτονική ηλεκτρικού οχήματος (Electrical Vehicle Architecture 2.0) της Land Rover δημιουργεί το τεχνικό υπόβαθρο και περιλαμβάνει over-the-air ενημερώσεις για περισσότερες από 70 μονάδες ελέγχου, που σημαίνει θα εξελίσσεται συνεχώς και θα παραμένει επικαιροποιημένο.

Range Rover

Η έξυπνη λόγω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) φωνή της Alexa είναι ενσωματωμένη στο νέο Range Rover, που σημαίνει ότι οι χρήστες απολαμβάνουν διαδραστικότητα και αλληλεπίδραση σε συνδυασμό με προηγμένη άνεση. Χάρη στις ικανότητες της Alexa οι πελάτες μπορούν να ενημερώνονται για τις ειδήσεις, τον καιρό και τις όποιες προγραμματισμένες συναντήσεις χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Η πέμπτη γενιά αναβαθμίζει επίσης την τεχνολογία του συστήματος infotainment Pivi Pro της Land Rover με τη μεγαλύτερη ως τώρα οθόνη αφής, των 13,1 ιντσών. Το Pivi Pro συνεργάζεται αρμονικά με μία κομψή, νέα semi-floating 13.7” διαδραστική οθόνη οδηγού (Interactive Driver Display), που διαθέτει νέα γραφικά υψηλής ευκρίνειας οργανωμένα σε μία διάταξη τριών πάνελ, παρόμοιας σχεδίασης με την κεντρική οθόνη του Pivi Pro.

Range Rover

Για πρώτη φορά σε Land Rover, η κεντρική οθόνη θα προσφέρει οπτικό feedback όταν οι πελάτες αγγίζουν και πατούν την επιφάνεια της οθόνης. Καθώς οι χρήστες μπορούν να νιώθουν την επιβεβαίωση της επιλογής τους χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουν την οθόνη, δεν παίρνουν το βλέμμα τους από το δρόμο, πράγμα που καθιστά το Pivi Pro ακόμα πιο διαισθητικό. Το νέο Range Rover είναι επίσης το πρώτο Land Rover που προσφέρει πόρτες με ηλεκτρική υποβοήθηση (Power Assisted Doors) με ενσωματωμένη ανίχνευση κινδύνου και λειτουργία anti-pinch, για πιο απαλό κλείσιμο της πόρτας.

Range Rover

Το νέο Range Rover έρχεται στην αγορά με νέα plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα εκτεταμένης αυτονομίας (P440e και P510e), καθώς και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (P360, P400 Ingenium βενζίνης και D250, D300 & D350 diesel). Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο ισχυρός βενζινοκινητήρας P530 Twin Turbo V8 των 530 ίππων, που προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και είναι 17% πιο αποδοτικός από τον προηγούμενο V8. Τα εκτεταμένης αυτονομίας plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα συνδυάζουν την αθόρυβη λειτουργία του εξακύλινδρου σε σειρά βενζινοκινητήρα Ingenium της Land Rover με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 38.2kWh (με ωφέλιμη χωρητικότητα 31.8kWh) και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 105kW που ενσωματώνεται στο κιβώτιο της μετάδοσης.

Range Rover

Αυτή η μονάδα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Το νέο P510e έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Ένας κλασικός ιδιοκτήτης Range Rover θα μπορεί να ολοκληρώνει το 75% των διαδρομών του χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, ξεκινώντας το κάθε ταξίδι με πλήρη φόρτιση.

Range Rover

Το σύστημα iAWD ελέγχεται από το Intelligent Driveline Dynamics (IDD) της Land Rover, που παρακολουθεί τα επίπεδα πρόσφυσης και τις εντολές του οδηγού 100 φορές το δλ., για προληπτική κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, με σκοπό τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση στο δρόμο και εκτός δρόμου. Κάθε Range Rover διαθέτει επίσης ενεργό μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Το νέο Range Rover διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης (All-Wheel Steering) για οδηγική άνεση με αυξημένη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και βελτιωμένη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξίσου ικανό στο ανοιχτό δρόμο και στους στενούς δρόμους της πόλης.

Το Range Rover ήταν το πρώτο πολυτελές SUV που διέθετε ηλεκτρονική αερανάρτηση το 1992. Η πέμπτη γενιά συνεχίζει σε αυτή τη φιλοσοφία με Dynamic Response Pro και με προληπτικό σύστημα ανάρτησης που χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης eHorizon για να «διαβάζει» το δρόμο εκ των προτέρων και να προετοιμάζει την ανάρτηση για βέλτιστη απόκριση.

Το νέο Range Rover θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Solihull στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μία προηγμένη γραμμή παραγωγής που βρίσκεται στο κτίριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των πρώτων Land Rover.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ