top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το VW Golf GTI Clubsport 45

Μία έκδοση με αφορμή την 45η επέτειο του VW Golf GTI.

Το καλοκαίρι του 1976 η VW παρουσίασε για πρώτη φορά το Golf GTI προβλέποντας ότι η παραγωγή της… ειδικής αυτής έκδοσης δεν θα ξεπεράσει τις 5.000 μονάδες. Σήμερα ωστόσο, σχεδόν τεσσερισήμισι δεκαετίες μετά, οι συνολικές πωλήσεις όλων των εκδόσεων του δημοφιλούς hatchback της VW με τo χαρακτηριστικό λογότυπο «GTI» υπερβαίνουν τις 2,5 εκατ. μονάδες…

VW Golf GTI Clubsport 45

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη έκδοση με το διακριτικό «Clubsport» παρουσιάστηκε το 2016 με αφορμή την 40ή επέτειό του Golf GTΙ, φιλοξενώντας κάτω από το καπό έναν 2λιτρο TSI κινητήρα που απέδιδε 265 ίππους σε νορμάλ συνθήκες και 290 ίππους σε λειτουργία overboost. Την ίδια χρονιά, η VW φέρνει στο  φως την έκδοση Clubsport S, με τον ίδιο κινητήρα να «σκαρφαλώνει» για την περίσταση στους 310 ίππους. Μόλις πέρσι, το γερμανικό εργοστάσιο παρουσίασε τη νεότερη εκδοχή του (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και σήμερα την επετειακή «Clubsport 45».

Σε σχέση με την απλή, η «45» διαθέτει μια εντυπωσιακή μαύρη οροφή αλλά και ίδιου χρώματος πίσω αεροτομή, αποτίοντας φόρο τιμής στα μαύρο πλαίσιο του πίσω παραθύρου του πρώτου Golf GTI. Με το πακέτο Race, το οποίο διατίθεται κατ΄αποκλειστικότητα στο βασικό εξοπλισμό του Golf GTI Clubsport 45, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Scottsdale με διάμετρο 19 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και Tornado Red πινελιές. Το πακέτο Race περιλαμβάνει επίσης ένα σπορ σύστημα εξάτμισης, ενώ την ίδια στιγμή χαρακτηριστική είναι η απουσία του ηλεκτρονικού κόφτη τελικής ταχύτητας.

VW Golf GTI Clubsport 45

Από εκεί και πέρα, το παρών» σε διάφορα μέρη του αμαξώματος δίνουν οι επιγραφές «45», ενώ χαρακτηριστικοί είναι οι IQ.Light LED matrix προβολείς με την κόκκινη διακοσμητική λωρίδα. Τέλος, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το λογότυπο «GTI» κοσμεί τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και το «45» το πολύ-λειτουργικό πηδάλιο του οχήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ