top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη! Το νέο, ηλεκτρικό Abarth 500e

Το νέο Abarth 500e είναι ηλεκτρικό, με 155 ίππους και ήχο που θυμίζει θερμικό όχημα!

H Abarth παρουσιάζει μια εντελώς νέα εποχή, η οποία ξεκινά με την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Abarth 500e, το οποίο θα εμπλουτίσει τη γκάμα της και θα διευρύνει το κοινό της.

Το νέο Abarth 500e είναι το πιο άμεσο στις αντιδράσεις και δυναμικό Abarth της σύγχρονης εποχής, δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιταλικός Σκορπιός στις επίσημες ανακοινώσεις του, με την ηλεκτρική αρχιτεκτονική να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και αίσθηση από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, χάρη στη βελτιωμένη κατανομή βάρους, την αυξημένη ροπή και το μεγαλύτερο πλάτος (βλ. φαρδύτερα μετατρόχια).

Abarth 500e

Ο κ. Olivier Francois, Fiat & Abarth Chief Executive Officer και Global Chief Marketing Officer της Stellantis, σχολίασε σχετικά: «Σήμερα γιορτάζουμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Abarth. Παρουσιάζουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Το λανσάρισμα του νέου Abarth 500e είναι μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές και μια νέα εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στη γκάμα της Abarth. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει, γιατί ηλεκτρικό; Η απάντηση είναι, γιατί είναι πιο αποδοτικό. Αυτό πάντα ήταν η αναζήτηση του Carlo Abarth και σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε και εμείς. Καλύτερη επιτάχυνση, καλύτερο κράτημα, περισσότερη διασκέδαση. Και βέβαια η υπογραφή της Abarth. Ο ήχος. Όλα αυτά μας οδηγούν και  σε μια επέκταση, με το νέο Abarth 500e μετά την Ευρώπη να συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο και σε αγορές όπως η Ιαπωνία και η Βραζιλία.»

Ο μοναδικός λόγος για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού Abarth είναι η αναζήτηση της μέγιστης απόδοσης, υποστηρίζει η εταιρεία, και αυτός ο στόχος οδηγεί την Abarth εδώ και 73 χρόνια με τη μάρκα να αποτελεί από το 1949 συνώνυμο της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας.

Abarth 500e

Το νέο Abarth 500e: περισσότερο Abarth από ποτέ

Το νέο Abarth 500e είναι περισσότερο Abarth από ποτέ. Συνδυάζοντας τη δύναμη του ηλεκτρισμού με το στιλ και τον ήχο, μετατρέπει την αδρεναλίνη σε επιδόσεις. Το νέο 500e είναι το πλέον άμεσο και διασκεδαστικό Abarth 500 στην πόλη, έχοντας καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695. Ειδικότερα στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40 χλμ./ώρα) είναι 1 δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695 των 180 ίππων.

Αλλά και εκτός του αστικού περιβάλλοντος, το νέο Abarth 500e είναι ταχύτερο, με την επιτάχυνση 40-60 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 1,5δλ. – πολύ ταχύτερα από τη συμβατική έκδοση – που μένει πίσω κατά 15 μέτρα, φτάνοντας τα 60 χλμ./ώρα 1 δευτερόλεπτο αργότερα.

Abarth 500e

Επιταχύνοντας από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα, το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1 δλ., ενώ η συνολική του ανωτερότητα καταγράφεται και στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, όπου το νέο Abarth 500e κερδίζει το Abarth 695 στο γύρο με περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο διαφορά.

Παράλληλα, η αμεσότητα του ηλεκτροκινητήρα, το μακρύτερο μετατρόχιο, η βελτιωμένη σταθερότητα χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια και η καλύτερη κατανομή βάρους μεταξύ των αξόνων προσφέρουν κορυφαία απόκριση και επίπεδα πρόσφυσης.

Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh (σ.σ.:  η μέγιστη ισχύς φόρτισης φτάνει τα 85 kW, επιτρέποντας σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά) και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113,7 kW (155 ίπποι) που εξασφαλίζει δυναμικές ρεπρίζ και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Abarth 500e

Abarth 500e: Τα προγράμματα οδήγησης Turismo, Scorpion Street και Scorpion Track

Τρία προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα στο Abarth 500e, το κάθε ένα με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες.

Η επιλογή Turismo προσφέρει ομαλότερη επιτάχυνση, ενώ και η συνολική απόδοση περιορίζεται για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η ισχύς φτάνει τα 100 αντί τα 113 kW και η ροπή τα 220 αντί τα 235 Nm.

Η επιλογή Scorpion Street παράλληλα με την μέγιστη ισχύ προσφέρει και τη μέγιστη ανάκτηση ενέργειας.

Στις επιλογές Turismo και ScorpionStreet διαθέσιμη είναι και η λειτουργία one-pedal για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ανάκτηση ενέργειας.

Τέλος, το πρόγραμμα Scorpion Track όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομα του έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη απόδοση.

Abarth 500e

Ο βρυχηθμός του νέου Abarth 500e

Διαχρονικά ο ήχος παίζει σημαντικό ρόλο για την Abarth. Εκτός από τεχνικό στοιχείο, εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή υπογραφή που υπογραμμίζει τη διασκέδαση που προσφέρουν τα μοντέλα της μάρκας. Το νέο Abarth 500e είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας του που προσφέρει μια ηχητική εμπειρία για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς όμως να αποχωριστούν το βρυχηθμό ενός σπορ αυτοκινήτου.

Κάθε φορά που ο οδηγός ενεργοποιεί το αυτοκίνητο, το σύστημα αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και με την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) μετά τα 20 χλμ./ώρα. Τέλος το νέο Abarth 500e, είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο πόλης με σύστημα αναπαραγωγής ήχου, για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν ούτε για μια στιγμή το χαρακτηριστικό βρυχηθμό του Turbo βενζινοκινητήρα της Abarth.

Abarth 500e

Τα νέα στοιχεία του Abarth 500e

Το δυναμικό στιλ του νέου Abarth 500e συνδυάζει στοιχεία από το παρελθόν με τη νέα αύρα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία “New era, same roots, same DNA.” («Νέα εποχή, ίδιες ρίζες, ίδιο DNA).

Η νέα εξηλεκτρισμένη υπογραφή του Σκορπιού κάνει την εμφάνιση της με το μοντέλο, ενώνοντας την ισχύ με την καινοτομία και τη διασκέδαση με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Μια σειρά «επιθετικών» στοιχείων στο αμάξωμα τραβούν αμέσως την προσοχή, όπως ο νέος προφυλακτήρας, ο πίσω διαχύτης και οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος που φιλοξενούν το σύστημα πέδησης με δίσκους σε όλους τους τροχούς. Νέα είναι η φωτεινή υπογραφή LED, αλλά και το λογότυπο με τον Σκορπιό.

Abarth 500e

Το νέο Abarth 500e Scorpionissima

Η αποκάλυψη του νέου Abarth 500e πραγματοποιείται με τη έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima, μια εντυπωσιακή και πλήρως εξοπλισμένη πρόταση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth. Με την παραγωγή να περιορίζεται στις μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας, η Scorpionissima είναι διαθέσιμη σε αμαξώματα hatchback και cabrio.

Ο εξοπλισμός του νέου Abarth 500e Scorpionissima περιλαμβάνει εκτός των άλλων τροχούς 18 ιντσών με φινίρισμα Diamond-Cut, ηλιοροφή, φιμέ τζάμια, σπορ πεντάλ και καθίσματα με επένδυση από Alcantara. Εντυπωσιακό είναι το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 10,25’’ που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και τις σελίδες που παρουσιάζουν σε πραγματικό χρόνο την απόδοση του συνόλου. Παράλληλα, χάρη στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει από απόσταση τη λειτουργία και την κατάσταση του αυτοκινήτου του, μέσω της κινητού του τηλεφώνου.

Abarth 500e

Η συλλεκτική έκδοση ολοκληρώνεται με την επιλογή μεταξύ δύο νέων χρωμάτων, του Acid Green και του Poison Blue.

Σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Abarth 500e Scorpionissima εξοπλίζεται με έξι αερόσακους, αλλά και μια πλήρη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), ειδικά ρυθμισμένων ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της ασφάλειας.

Abarth 500e

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Abarth 500e
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ