top icon
Επικαιρότητα

Αποκαλύπτουμε τη νέα BMW Concept Z4 (+14 photos)

Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της, το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας BMW Concept Ζ4.

Η επίσημη πρεμιέρα του ενδιαφέροντος πρωτοτύπου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η νέα BMW Z4 είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στη μέρα, σε λίγες ώρες από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Και συγκεκριμένα, στο πάντοτε… κοσμοπολίτικο Pebble Beach Concours d’Elegance. Έως τότε, ας πάρουμε μια εκτενή γεύση από το σχεδιαστικό ποιόν του Βαυαρικού ρόουντστερ, που εξ όψεως τουλάχιστον, εντυπωσιάζει.

Συνολικά, η νέα BMW Concept Ζ4 εισάγει… καινά σχεδιαστικά δαιμόνια με δεδομένες τις υπάρχουσες προτάσεις των Βαυαρών, χάρη στο συνολικά πιο δυναμικό της χαρακτήρα και τις σμιλευμένες απ’ άκρη σε άκρη γραμμές της, στοιχεία που συνεπικουρούνται από τους παραδοσιακά κοντούς προβόλους, το μακρύ εμπρός καπό και το αρκούντως επιθετικό εμπρός μέρος. Σημείο αναφοράς εδώ, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, μα πρωτίστως, οι πολύ κομψοί προβολείς. Πίσω, τα οριζόντια φωτιστικά σώματα καταφέρνουν με μιας να κλέψουν την παράσταση, με τα μυώδη φτερά να «δένουν» αρμονικά με τον σπορ διαχύτη, o οποίος είναι κατασκευασμένος από carbon. To δικό του στίγμα φυσικά δίνουν και οι δίχρωμες «20άρες» ζάντες.

Στο εσωτερικό, οι μινιμαλιστικές φόρμες της γερμανικής εταιρείας, ως συνήθως, έχουν τον πρώτο λόγο. Ο φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων δεσπόζει εμπρός από το οπτικό πεδίου του οδηγό, κάτι που συμβαίνει τόσο με τα paddles του κιβωτίου πίσω από το τιμόνι, όσο και με τα επίσης κόκκινα μπουτόν με την επιγραφή Race Start.

Θυμίζουμε πως η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα για τους Γερμανούς, μιας και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που εξελίσσεται ταυτόχρονα με τη νέα Toyota Supra, με την οποία θα μοιράζονται τόσο το πάτωμα, όσο και πολλά επιμέρους μηχανικά μέρη.

Με την BMW να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της, όλα δείχνουν πως η βασική έκδοση της νέας Z4 θα κινείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 195 ίππους, ενώ η κορυφαία από έναν 3λιτρο με 6 εν σειρά κυλίνδρους και απόδοση κοντά στους 335 ίππους._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ