Επικαιρότητα Κόσμος

Απώλειες για την Jaguar Land Rover στο β’ τρίμηνο

Η βρετανική φίρμα εμφάνισε μειωμένες πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και υψηλότερες ζημίες στα οικονομικά της αποτελέσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Tata Motors.

Με τον όγκο πωλήσεων μειωμένο στις περισσότερες περιοχές, η Jaguar Land Rover κατέγραψε μείωση της τάξεις του 11,6% στις παγκόσμιες λιανικές ταξινομήσεις αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις 128.615 μονάδες στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ενθαρρυντικά ωστόσο είναι τα στοιχεία για τις πωλήσεις της JLR στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η ζήτηση αυξήθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση για την εν λόγω περίοδο, ενώ οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι ταξινομήσεις του βραβευμένου ηλεκτρικού μοντέλου της JLR ( I-Pace) καθώς και του νέου Range Rover Evoque αυξήθηκαν σε ετήσια βάση, γεγονός που εν μέρει αντιστάθμισε τις επιπτώσεις από τις μειωμένες πωλήσεις των υπολοίπων μοντέλων της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του 2019 ζημιές προ φόρων ύψους £395 εκ., έναντι απωλειών ύψους £264 εκ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα δε έσοδα μειώθηκαν σε ποσοστιαία βάση κατά 2,8% φτάνοντας £5,1 δις. Η εταιρεία αναφέρει στις επίσημες ανακοινώσεις της πως βασικά αίτια για την κάμψη στα έσοδα αλλά και για τη διεύρυνση των απωλειών σε επίπεδο κερδοφορίας είναι η διακοπή λειτουργία σε συγκεκριμένα εργοστάσιά της, οι καθυστερήσεις στην πιστοποίηση μοντέλων στην Ευρώπη σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Η Jaguar Land Rover επαναλαμβάνει στις ανακοινώσεις της ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα θα βελτιωθούν στο υπόλοιπο του έτους στοχεύοντας σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους της τάξης του 3% με 4% για ολόκληρο το έτος με συνεχείς επενδύσεις που θα έχουν για την ίδια αρνητικές αλλά βελτιωμένες ταμειακές ροές.

Ο Dr. Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, δήλωσε:

«Η Jaguar Land Rover βρίσκεται σε περίοδο μείζονος μετασχηματισμού. Απλοποιούμε την επιχείρησή μας, αναπτύσσουμε τη νέα στρατηγική μας και προσαρμοζόμαστε στο σκληρό περιβάλλον της αγοράς. Θα βασιστούμε στα ισχυρά μας θεμέλια και στην αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα για να επιστρέψουμε στην κερδοφορία μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος. Σε αυτή την περίοδο, αναμένουμε να δούμε και στην πράξη τον αντίκτυπο από την αυξανόμενη ζήτηση για νέα μοντέλα μας, όπως τα Range Rover Evoque, Discovery Sport και Jaguar XE, εφαρμόζοντας παράλληλα το πρόγραμμα μετασχηματισμού Project Charge. Παρά τις δύσκολες συνθήκες κατά το πρώτο τρίμηνο, η Jaguar Land Rover δημιουργεί μια πιο ισχυρή και ανθεκτική επιχείρηση».

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου