20 Μάιος 2019

Απώλειες το τελευταίο 12μηνο για την Jaguar Land Rover

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Jaguar Land Rover

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, η ζήτηση για συγκεκριμένα μοντέλα της JLR εμφανίζεται βελτιωμένη. Ανάμεσα στα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν πέρσι στους πίνακες πωλήσεων της JLR ήταν η Jaguar E-Pace και τα Range Rover Velar, Range Rover και Range Rover Sport, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών εκδόσεών τους. Όλα αυτά συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων της JLR  στο Ην. Βασίλειο κατά 8,4% και κατά 8,1% στη Β. Αμερική, όπου η Land Rover ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων. Εντούτοις, η συνεχιζόμενη αδυναμία στην Κίνα οδήγησε σε συνολική μείωση των πωλήσεων της JLR σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 5,8% (578.915 οχήματα).

Στο τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους (1 Ιανουαρίου 2019/31 Μαρτίου 2019), η Jaguar Land Rover επέστρεψε στην κερδοφορία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2019, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους £ 269 εκατ. Ωστόσο, το ποσό αυτό μειώθηκε στα £ 120 εκ. μετά τις υπενδύσεις ύψους £ 149 εκ. που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα μετασχηματισμού της εταιρείας που είναι ευρύτερα γνωστό με την ονομασία «Charge».

Σε αντιδιαστολή, σε περίοδο δώδεκα μηνών (βλ. οικονομικό έτος από 1 Απριλίου 2018 έως 31 Μαρτίου 2019), η βρετανική εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ φόρων ύψους £ 3,1 δις. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της JLR σε ετήσια βάση εμφανίζονται μειωμένα κατά £ 1,2 δις, αγγίζοντας τα £ 24,2 δις.

Η Jaguar Land Rover συνεχίζει να διατηρεί υψηλή ρευστότητα που ανέρχεται για το περασμένο οικονομικό έτος στα £ 5,7 δις.

Αξίζει με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού της, η εταιρεία άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο στη Nitra της Σλοβακίας για την παραγωγή του Land Rover Discovery. Την ίδια στιγμή, η JLR βελτίωσε τις κατασκευαστικές της υποδομές στο Halewood για το νέο Range Rover Evoque. Παράλληλα με τα παραπάνω, η JLR εχει δημιουργήσει νέα κέντρα έρευνας και τεχνολογίας στο Shannon της Ιρλανδίας, στο Μάντσεστερ στο Ην. Βασίλειο, καθώς και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Jaguar Land Rover
  • Jaguar Land Rover
Ετικέτες: