Επικαιρότητα Κόσμος

Απώλειες το τελευταίο 12μηνο για την Jaguar Land Rover

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, η ζήτηση για συγκεκριμένα μοντέλα της JLR εμφανίζεται βελτιωμένη. Ανάμεσα στα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν πέρσι στους πίνακες πωλήσεων της JLR ήταν η Jaguar E-Pace και τα Range Rover Velar, Range Rover και Range Rover Sport, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών εκδόσεών τους. Όλα αυτά συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων της JLR  στο Ην. Βασίλειο κατά 8,4% και κατά 8,1% στη Β. Αμερική, όπου η Land Rover ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων. Εντούτοις, η συνεχιζόμενη αδυναμία στην Κίνα οδήγησε σε συνολική μείωση των πωλήσεων της JLR σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 5,8% (578.915 οχήματα).

Στο τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους (1 Ιανουαρίου 2019/31 Μαρτίου 2019), η Jaguar Land Rover επέστρεψε στην κερδοφορία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2019, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους £ 269 εκατ. Ωστόσο, το ποσό αυτό μειώθηκε στα £ 120 εκ. μετά τις υπενδύσεις ύψους £ 149 εκ. που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα μετασχηματισμού της εταιρείας που είναι ευρύτερα γνωστό με την ονομασία «Charge».

Σε αντιδιαστολή, σε περίοδο δώδεκα μηνών (βλ. οικονομικό έτος από 1 Απριλίου 2018 έως 31 Μαρτίου 2019), η βρετανική εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ φόρων ύψους £ 3,1 δις. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της JLR σε ετήσια βάση εμφανίζονται μειωμένα κατά £ 1,2 δις, αγγίζοντας τα £ 24,2 δις.

Η Jaguar Land Rover συνεχίζει να διατηρεί υψηλή ρευστότητα που ανέρχεται για το περασμένο οικονομικό έτος στα £ 5,7 δις.

Αξίζει με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού της, η εταιρεία άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο στη Nitra της Σλοβακίας για την παραγωγή του Land Rover Discovery. Την ίδια στιγμή, η JLR βελτίωσε τις κατασκευαστικές της υποδομές στο Halewood για το νέο Range Rover Evoque. Παράλληλα με τα παραπάνω, η JLR εχει δημιουργήσει νέα κέντρα έρευνας και τεχνολογίας στο Shannon της Ιρλανδίας, στο Μάντσεστερ στο Ην. Βασίλειο, καθώς και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου