top icon
Επικαιρότητα

Ασφαλέστερη και πιο αγχολυτική η οδήγηση με τον σκύλο μας «on-board»

Έρευνα που διεξήγαγε η Seat στη Μ. Βρετανία κατέδειξε πως πάνω από τους μισούς ιδιόκτητες σκύλων οδηγούν με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο άγχος όταν στο όχημά τους  επιβαίνει ο τετράποδος σύντροφος τους.

Η έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Seat στο Ην. Βασίλειο κατέδειξε ότι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» βοηθά πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες τους (54%) να οδηγούν με περισσότερη ασφάλεια και με λιγότερο στρες όταν οι τετράποδοι σύντροφοί τους βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Η θετική αυτή επιρροή μπορεί να είναι ακόμη πιο αισθητή στους νεότερους οδηγούς, καθώς πάνω από τα δύο τρίτα (69%) των τελευταίων με ηλικία από 18 έως και 24 ετών δήλωσαν ότι οδηγούν πιο προσεκτικά με τον σκύλο τους στο αυτοκίνητο.

Σε αντίθεση, οι πιο ηλικιωμένοι οδηγοί επηρεάζονται λιγότερο από την παρουσία των τετράποδων συντρόφων τους μέσα στο αυτοκίνητο, με το 42% των ιδιοκτητών τους με ηλικία άνω των 55 ετών να δηλώνει ότι οι μετακινήσεις τους με τους σκύλους τους «on-bοard» τους κάνει να οδηγούν πιο προσεκτικά.

Dog on board

Εκτός από το να επιδεικνύουν περισσότερη προσοχή πίσω από το τιμόνι, η παρουσία ενός σκύλου στο αυτοκίνητο φαίνεται να ωφελεί και την ψυχική υγεία των οδηγών, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους. Έτσι, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο των τελευταίων (35%) δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο ήρεμοι όταν ο σκύλος τους ταξιδεύει μαζί τους στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, λίγοι φαίνεται πως είναι αυτοί που γνωρίζουν πως πρέπει να ταξιδεύει ένας σκύλος μέσα στο αυτοκίνητο. Η καλύτερη ίσως λύση είναι να περιορίσει κανείς τον σκύλο του μέσα σε ειδικό κλουβί, το οποίο θα είναι καλά δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας – και πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή αυτή η λύση για χωροταξικούς ή όποιους άλλους λόγους, ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου οφείλει να αποκτήσει μια ζώνη ασφαλείας, ειδική για τους τετράποδους συντρόφους μας, που προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ