top icon
Επικαιρότητα

Aston Martin DBX: Πρεμιέρα στο Πεκίνο στις 20 Νοεμβρίου

Η Aston Martin θα αποκαλύψει τη νέα DBX σε δύο εβδομάδες από σήμερα – προς το παρόν, πάντως, το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι επίσημες τιμές πώλησης του μοντέλου στις βασικότερες ανά την υφήλιο αγορές.

Παρουσιάζοντας τη νέα DBX στο Πεκίνο σε δύο εβδομάδες από σήμερα, η Aston Martin ετοιμάζεται για το επόμενο σημαντικό βήμα στη σύγχρονη ιστορία της μπαίνοντας και αυτή δυναμικά στην κατηγορία των πολυτελών SUV – εκεί όπου θα συναντήσει σήμερα την Lamborghini Urus, την Bentley Bentayga και την Rolls Royce Cullinan, ενώ σύντομα το καρέ θα ολοκληρωθεί με το επερχόμενο Sport Utility Vehicle της Ferrari.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Aston Martin που έχει την έδρα του στο St Athan της Ουαλίας. Εκεί, θα κατασκευάζεται και η νέα Lagonda, με την οποία θα μοιράζονται το ίδιο δάπεδο. Σε αντίθεση με αυτή, όμως, η νέα DBX δεν θα είναι ηλεκτρική, φιλοξενώντας κάτω από το εμπρός καπό της τον 4λιτρο V8 bi-turbo της Mercedes-AMG.

Aston Martin DBX

Ο εν λόγω κινητήρας θα είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει υψηλότερη ισχύ σε σχέση με τον όμοιό του, ο οποίος καιρό τώρα φιλοξενείται στην DB11 αλλά και στη νέα Vantage. Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη απόδοση του γερμανικού V8 ορίστηκε στην περίπτωση της DBX στους 550 ίππους και ροπή της τάξης των 770 Nm. Προς το παρόν, η Aston Martin δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν τις επιδόσεις που προσδίδει η «βιταμινούχα» εκδοχή του V8 κινητήρα στη νέα DBX – ωστόσο, η βρετανική εταιρεία διαβεβαιώνει μέσω των επίσημων ανακοινώσεών της ότι η τελική ταχύτητα του νέου της SUV θα υπερβαίνει τα 290 χλμ./ώρα.

Επιβεβαιωμένες πλέον είναι και οι τιμές διάθεσης του μοντέλου, καθώς στην έδρα της Aston Martin (βλ. Ην. Βασίλειο) το κόστος για τη βασική έκδοση θα είναι 158.000 λίρες. Στη γερμανική αγορά η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 193.000 ευρώ, ενώ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, ο αγοραστής της νέας DBX θα χρειαστεί να καταβάλλει το λιγότερο 189.900 δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ