top icon
Κόσμος

Aston Martin: Νέος CEO με άρωμα Ferrari

Η Aston Martin προσέλαβε το πρώην αφεντικό της Ferrari, Amedeo Felisa, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον πρώην μηχανικό της ιταλικής φίρμας, Roberto Fedeli, ως τεχνικό διευθυντή.

Ο Amadeo Felisa αντικαθιστά τον Tobias Moers στη θέση του CEO της Aston Martin, με τον τελευταίο να αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με άμεση ισχύ υποστηρίζοντας ωστόσο τη νέα ηγετική ομάδα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ο 76ρονος Amadeo Felisa διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari από το 2008 έως και το 2016, όντας επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων της Alfa Romeo πριν ενταχθεί στους κόλπους της Ferrari.

Ο Roberto Fedeli, από τη μεριά του, διετέλεσε Tεχνικός Διευθυντής της Ferrari από το 2006 έως το 2014 και θεωρείται ο δημιουργός της LaFerrari, του πρώτου υβριδικού supercar της ιταλικής εταιρείας, καθώς και μερικών εκ των πιο εμβληματικών μοντέλων της. Ο Ιταλός εργάστηκε επίσης για την BMW, όταν η γερμανική εταιρεία παρουσίασε το plug-in υβριδικό i8. Εν συνεχεία, επέστρεψε στην Ιταλία το 2016 ως CTO της Alfa Romeo και της Maserati.

Aston Martin - Tobias Moers

Ο Tobias Moers (φωτ.) πρώην επικεφαλής της Mercedes-AMG, προσελήφθη ως Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin το 2020 από τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρό της, Lawrence Stroll, ο οποίος ηγήθηκε του προγράμματος διάσωσης της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Aston Martin δήλωσε ότι ο Felisa θα επικεντρωθεί στην επίτευξη των στρατηγικών και οικονομικών στόχων της εταιρείας αλλά και του οδικού χάρτη προς την ηλεκτροκίνηση. Θα εφαρμόσει δε και θα ηγηθεί μιας νέας οργανωτικής δομής με έμφαση στη διεύρυνση της τεχνικής ομάδας μέσω της εσωτερικής προώθησης ταλέντων, μαζί με στρατηγικές εξωτερικές προσλήψεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε σε δήλωσή της η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 για την Aston Martin

O Lawrence Stroll δήλωσε σχετικά:

«Πρώτον, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μου για όλα όσα έχει επιτύχει ο Tobias. Εντάχθηκε στην Aston Martin σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία και έφερε σημαντική πειθαρχία στις λειτουργίες της. Το όφελος αυτών των ενεργειών είναι σαφές στη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση της εταιρείας και στα μεγάλα λανσαρίσματα των νέων προϊόντων μας.

«Τώρα, υπάρχει ανάγκη για την επιχείρηση να εισέλθει σε μια νέα φάση ανάπτυξης με μια νέα ηγετική ομάδα και δομή για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας.

«Το νέο οργανωτικό μας πλαίσιο θα υποστηρίξει την εταιρεία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, θα ενισχύσει τη μεγαλύτερη συνεργασία και έναν πιο συνεκτικό τρόπο εργασίας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά».

Lawrence Stroll - Aston Martin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ