top icon
Επικαιρότητα

Audi: 14 δις € στην ηλεκτρική κινητικότητα, τη ψηφιοποίηση και την αυτόνομη οδήγηση την επόμενη 5ετία

Σύμφωνα με το πλάνο Audi Transformation Plan, η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων επιταχύνει την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια σε τεχνολογίες που στοχεύουν στο μέλλον.

Από το 2019 μέχρι και το πέρας του 2023, η Audi σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 14 δις € στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας, της ψηφιοποίησης και της αυτόνομης οδήγησης. Το πλάνο, το οποίο γνωστοποιήθηκε σήμερα μέσω επίσημης ανακοίνωσης της γερμανικής εταιρείας, περιλαμβάνει επενδύσεις σε ακίνητα, υποδομές και εξοπλισμό, καθώς και τις σχετικές δαπάνες στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης των ως άνω τεχνολογιών.

«Ακολουθούμε μια πολύ συστηματική προσέγγιση για τη μελλοντική κινητικότητα. Ιεραρχούμε με συνέπεια τους πόρους μας με προσανατολισμό στο μέλλον, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που θα καταστούν ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αγορά», δήλωσε ο προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, Bram Schot.

Ξεκινώντας με το e-tron, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Audi, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει έως το 2025 περί τα 20 μοντέλα που θα κινούνται με την αρωγή ρεύματος, με τα μισά εξ αυτών να είναι πλήρως «εξηλεκτρισμένα». Την ίδια στιγμή, η Audi καταβάλλει όλες τις προσπάθειές της για την ψηφιοποίηση των αυτοκινήτων και των εργοστασίων της επεκτείνοντας ταυτόχρονα το επιχειρηματικό της μοντέλο της με νέες on-demand υπηρεσίες.

Για το σκοπό αυτό, η Audi συνεργάζεται στένα με Porsche για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Premium Architecture Electrification (PPE) για τα μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου, καθώς και με την VW για το δάπεδο Modular Electric Drive kit (MEB)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ