top icon
Επικαιρότητα

Audi: 25 χρόνια επιτυχιών στην Ουγγαρία

Την ώρα που εμείς ακόμα αναζητούμε τα προφανή, η Audi γιορτάζει φέτος, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εικοσιπέντε χρόνια δραστηριοτήτων στην Ουγγαρία. Που -παρεμπίπτοντας- είναι εξαιρετικά επιτυχημένα, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Η Audi Hungaria ιδρύθηκε το 1993 αρχίζοντας σε πρώτη φάση να κατασκευάζει τους 4κύλινδρους και 20βάλβιδους για την περίσταση κινητήρες για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας. Στα επόμενα χρόνια όμως, οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν, καθώς εκτός από μονάδες κίνησης, στο εργοστάσιο του Győr προστέθηκε από το 1998 και η κατασκευή αυτοκινήτων, που είχε ως αφετηρία το πρώτης γενιάς Audi TT Coupe. Σήμερα, η ουγγρική θυγατρική της Audi AG παράγει 9.000 κινητήρες και 700 αυτοκίνητα την ημέρα σε μια έκταση που ξεπερνά σε επιφάνεια τα 5 εκατομμύρια τ.μ. Διαθέτει, επίσης, μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εργαλειομηχανών στην Κεντρική Ευρώπη με περίπου 400 εξειδικευμένους εργαζόμενους να εργάζονται στον τομέα της εξέλιξης στο τμήμα Technical Development.

Από το 1993, η Audi Hungaria έχει παράγει πάνω από 34 εκατομμύρια κινητήρες και περίπου 1,21 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του Győr απασχολούνται συνολικά περίπου 12.900 εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή, μέσω των ουκ ολίγων προμηθευτών της (πάνω από 90), η Audi Hungaria εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για περισσότερα από 30.000 άτομα στην Ουγγαρία, γεγονός που καθιστά την εταιρεία τον μεγαλύτερο εργοδότη στην ουγγρική αυτοκινητοβιομηχανία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα τελευταία 25 χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 8,9 δισ. €.

Αυτή τη στιγμή η Audi Hungaria προετοιμάζεται για το μέλλον επικεντρώνοντας πλέον τις προσπάθειές της στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση. Μάλιστα, όπως ανακοινώνει η «μαμά» εταιρεία, το εργοστάσιο του Győr αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο για ολόκληρη την Audi στον τομέα κατασκευής ηλεκτροκινητήρων –κάτι άλλωστε που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες εβδομάδες, η Audi Hungaria ξεκίνησε την «αναπαραγωγή» του πρώτου SUV που κατασκευάστηκε ποτέ στο Győr: Πρόκειται για τη νέα γενιά του Audi Q3 (διαβάστε εδώ τον πλήρη φάκελό του), το οποίο είναι το πέμπτο μοντέλο για το εργοστάσιο μετά τα Audi A3 Sedan και Cabriolet και Audi TT Coupe και Roadster, Από το επόμενο έτος δε, στο Győr θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός ακόμα SUV._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ