top icon
Επικαιρότητα

To Audi Α1 «πάει» Ισπανία

Η παραγωγή του Audi A1 μεταφέρεται στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell.

Ο Luca de Meo είναι ο άνθρωπος που επίσημα επιβεβαίωσε την… μετακόμιση του premium μικρού της Audi στις εγκαταστάσεις της Seat στο Martorell. Σύμφωνα με τον Ιταλό μάνατζερ, το A1 θα εγκαταλείψει οριστικά τη μονάδα συναρμογής της Audi στις Βρυξέλλες πηγαίνοντας, από το 2018, στον Ισπανικό νότο. Η κίνηση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, δημιουργεί μια κατασκευαστική… καραμπόλα στο ιστορικό για τη ισπανική εταιρεία εργοστάσιό της, με στο Audi Q3, το οποίο αυτή τη στιγμή «γεννιέται» στο Martorell, να μετακινείται υποχρεωτικά έχοντας ως τελικό προορισμό του τη γνωστή μονάδα παραγωγής της Audi στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με την Seat, από τα μέσα του 2011 μέχρι και σήμερα, από το Martorell «βγήκαν» πάνω 478.000 μοντέλα της οικογένειας Q3, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τις 100.000 μονάδες ανά έτος, τις οποίες τέσσερα χρόνια πριν είχαν ορίσει στόχο τόσο η Audi, όσο και η «ιδιοκτήτρια» Seat.

Για τη φιλοξενία του Audi A1 στο Martorell, οι Ισπανοί αναμένεται να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου, το οποίο σήμερα απασχολεί κάτι περισσότερο από 14.000 υπαλλήλους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ