top icon
Επικαιρότητα

Audi A8 L Extended: Εν τω πολλώ το ευ

Μια διευρυμένη σε μήκος έκδοση του ήδη… μεγάλου Audi A8 L.

Η γερμανική εταιρεία δε δίστασε να πει «ναι» σε μια one-and-off ειδική παραγγελία που βασίζεται στην επιμηκυμένη έκδοση του Audi Α8. Φυσικά, η μεγάλη πρόκληση για το μοναδικό –στην κυριολεξία- Α8 L Extended ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της ακαμψίας μέσω της επέκτασης των αλουμινένιων τμημάτων του αυτοκινήτου από την κολώνα Α και πίσω. Την ίδια στιγμή, προκειμένου να τονιστεί ακόμα περισσότερο η αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό, οι ιθύνοντες της Audi εγκατέστησαν στο Α8 L Extended μια γυάλινη οροφή συνολικού μήκους 2,4 μέτρων.

Το αποτέλεσμα όλων των… προσθηκών ήταν η δημιουργία ενός ιδιαίτερα μεγάλου, ευρύχωρου και πολυτελούς σεντάν με βάρος 2.418 κιλών, συνολικό μήκος 6,36 μ. και μεταξόνιο 4,22 μ., τιμή μεγαλύτερη κατά 1,09 μ. σε σχέση με το «απλό» A8 L. Από εκεί και πέρα, στην… φουλ δερμάτινη καμπίνα του αυτοκινήτου με τις τρεις σειρές καθισμάτων μπορούν να φιλοξενηθούν με όλες τις δέουσες ανέσεις έως και έξι ενήλικοι επιβάτες. Στην τελευταία από τις τρεις αυτές σειρές συναντά ένα ευμέγεθες υποβραχιόνιο, στο οποίο βρίσκονται εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα χειριστήρια ελέγχου του κλιματισμού αλλά και του συστήματος Rear Seat Entertainment.

Την κίνηση στο Audi A8 L Extended εξασφαλίζει ο γνωστός 3λιτρος TFSI βενζινοκινητήρας της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 310 ίππους και ροπή 440 Nm μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 8 σχέσεις. Για τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 7,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται, ως συνήθως, ηλεκτρονικά στο γνώριμο πλέον φράγμα των 250 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ