top icon
Επικαιρότητα

Audi: Επενδύσεις 3 δις € για νέα μοντέλα το 2016

Με το επενδυτικό αυτό πλάνο, η Audi επιβεβαίωσε και τυπικά την επερχόμενη μέσα στο 2016 πρεμιέρα των νέων Q2 και Q5.

«Συνεχίζουμε να με τις επενδύσεις μας στην υψηλή τεχνολογία ούτως ώστε να ενισχύσουμε την ήδη ισχυρή θέση της μάρκας μας στο μέλλον». Αυτή ήταν, μεταξύ άλλων, η δήλωση του CEO της Audi, Rupert Stadler, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως το 2016 θα είναι η χρονιά των… SUV για τη γερμανική εταιρεία.

Έτσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα δούμε να λανσάρεται το πολυαναμενόμενο Audi Q2, ένα συμπαγές crossover που θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του Mini Countryman, αλλά και η επόμενη γενιά του μεγαλύτερου Q5.

Το νέο Audi Q2 θα βασίζεται, όπως είναι ήδη γνωστό, στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW, διαθέτοντας ένα αμάξωμα με συνολικό μήκος κοντά στα 4,2 μέτρα. Φημολογείται πως η Audi σχεδιάζει να παρουσιάσει λίγους μήνες μετά την επίσημη πρεμιέρα του νέου Q2 στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016, όχι μόνο μια έκδοση του μοντέλου που θα κοσμείται από το γράμμα «S», αλλά και μια υβριδική, με την ονομασία Hybrid e-tron.

Με τη σειρά του, το νέο Audi Q5, το οποίο αποτελεί και αυτό «κομμάτι» της στρατηγικής της εταιρείας για συνολική παρουσία στην αγορά με 60 διαφορετικά μοντέλα έως το 2020, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MLB με στόχο να ανταγωνιστεί στα επιμέρους εμπορικά τερέν της υφηλίου τις BMW X3 και Mercedes GLC.

Στο πλαίσιο των ίδιων ανακοινώσεων, η Audi επιβεβαίωσε και επίσημα πως το 2018 θα παρουσιαστεί το πρώτο «φουλ» ηλεκτρικό της μοντέλο, το νέο Q6 e-tron, οποίο θα βασίζεται στο γνωστό πρωτότυπο e-tron Quattro._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ