top icon
Επικαιρότητα

Audi: Επενδύσεις 37 δις € την προσεχή 5ετία με 12 δις € να «πηγαίνουν» στην ηλεκτροκίνηση

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τα ποσά που θα επενδύσει την 5ετία 2020/25 στην έρευνα, την εξέλιξη και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και στην ηλεκτροκίνηση, που αθροιστικά φτάνουν τα 37 δις €.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγραμματισμού της, η Audi ανακοίνωσε σήμερα ότι προϋπολογίζει να δαπανήσει περίπου 37 δις € μέσα στην προσεχή 5ετία σε έρευνα και εξέλιξη καθώς και σε νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, εκ των οποίων τα 12 δις € θα διοχετευτούν αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Με χρονικό ορίζοντα το 2025, η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων επιδιώκει να έχει στις τάξεις της 30 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, από τα οποίο τα 20 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Ως εκ τούτου, σε βάθος 5ετίας, στόχος των Γερμανών είναι το 40% των ετήσιων πωλήσεων της μάρκας να απαρτίζεται από αυτοκίνητα που κινούνται με την αρωγή ρεύματος – επικουρικά ή αποκλειστικά.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι η Audi συνεργάζεται με την ομόσταβλη Porsche αναπτύσσοντας από κοινού την πλατφόρμα PPE καθώς και με την μητρική εταιρεία του VW Group «πάνω» στις ποικίλες εφαρμογές και διατάξεις του δαπέδου ΜΕΒ.

Για να χρηματοδοτηθούν όλα τα παραπάνω η γερμανική εταιρεία έχει εκπονήσει εδώ και δύο χρόνια το πρόγραμμα Audi Transformation Plan (ATP). Μέχρι το 2022, με την αρωγή του ATP θα εξοικονομηθούν για λογαριασμό της Audi κεφάλαια ύψους 15 δις € – ήδη μέχρι σήμερα η συνεισφορά του ανέρχεται στα 4 δις €.

Ως συνέχεια των παραπάνω, η Audi ανακοίνωσε πριν τρεις μέρες ότι μέχρι το 2025 θα περικόψει στη Γερμανία 9.500 θέσεις εργασίας εξοικονομώντας επιπλέον 6 δις ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ