top icon
Επικαιρότητα

Audi Sport: Εξηλεκτρισμένοι κινητήρες για όλα τα μοντέλα RS

Η Audi Sport δηλώνει πως κάθε μοντέλο RS εφεξής θα προσφέρεται με μία επιλογή κινητήριας μονάδας, η οποία θα διαθέτει εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά.

Σε αντίθεση με τα ομογάλακτα σπορ μοντέλα του VW Group, όπως για παράδειγμα τα Golf GTI, GTD και GTE, η Audi Sport, η οποία «υπογράφει» όλες τις δημιουργίες της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων με τη διακριτική ονομασία RS, αναμένεται να προσφέρει στο μέλλον όλα τα μοντέλα της με μια μόνο επιλογή εξηλεκτρισμένων κινητήρων.

Αυτή τη στιγμή, το μοναδικό μοντέλο με ανάλογα χαρακτηριστικά (βλ. mild hybrid) είναι το RS6 Avant.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Audi Sport θα είναι η νέα γενιά του RS4 Avant, η οποία θα παρουσιαστεί σε plug-in υβριδική εκδοχή, και σίγουρα όχι νωρίτερα από το 2023.

Για το θέμα της στρατηγικής επιλογής της Audi Sport να προσφέρει μία επιλογή κινητήρα για κάθε μοντέλο, ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και πωλήσεων, Rolf Michl, δήλωσε χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Autocar:

«Είμαστε γνωστοί για τον ακριβή σχεδιασμό του χαρτοφυλακίου των μοντέλων μας, και θέλουμε να το καταστήσουμε εύκολο για τους πελάτες μας. Έτσι θα έχουμε για κάθε αυτοκίνητο, έναν κινητήρα. Δεν έχει νόημα να έχουμε διαφορετικές παραλλαγές.»

Και προσέθεσε:

«Η Audi AG τοποθετείται με συνέπεια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με το RS6 και θα υπάρχουν πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις με το E-tron GT.

«Ο κύριος στόχος μας είναι η απόδοση και η καθημερινή χρηστικότητα. Υπάρχουν σπουδαίες πτυχές του εξηλεκτρισμού για τα αυτοκίνητα επιδόσεων, όπως το σύστημα torque vectoring. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να διεγείρουν το συναίσθημα.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ