top icon
Επικαιρότητα

Audi Sport: Προτεραιότητα σε SUV και ηλεκτρικά

Η γερμανική εταιρεία θέλει να επενδύσει πρωτίστως στις σπορτίφ εκδόσεις των SUV μοντέλων της καθώς και στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα στο εγγύς μέλλον τα φέρουν την υπογραφή της Audi Sport.

Η Audi Sport δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει και αυτή με τη σειρά της τη «μόδα» που θέλει τους κατασκευαστές –μικρούς ή μεγάλους- να εστιάζουν την προσοχή τους στα SUV, στην πιο δυναμική από πλευράς εκδόσεων και δημοτικότητας κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και σε αυτό που –μας αρέσει δεν μας αρέσει- είναι σήμερα το μέλλον: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, το σπορτίφ παρακλάδι της γερμανικής φίρμας, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει σε συνέντευξη του στο βρετανικό Top Gear ο νυν επικεφαλής της Audi Sport, Stephan Winkelmann, η γκάμα πρόκειται στο εγγύς μέλλον να ενισχυθεί με περισσότερες εκδόσεις των νυν αλλά και των μελλοντικών SUV μοτέλων της Audi που θα κοσμούνται από τα αρχικά RS. Αναλύοντας το σκεπτικό της εν λόγω στρατηγικής, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Lamborghini, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από τη στιγμή που έχεις μια μάρκα, οφείλεις να δημιουργήσεις μια γκάμα προϊόντων. Για παράδειγμα, έχουμε το R8 και σίγουρα πάνω σε αυτό θα δημιουργήσουμε διάφορες εκδοχές προς ποικίλες κατευθύνσεις. Αλλά, την ίδια στιγμή, πρέπει να δημιουργήσουμε μια γκάμα με προϊόντα τα οποία θα είναι πιο εύκολα να τα πουλήσουμε ανά τον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια μικρή εταιρεία και σίγουρα πρέπει να προετοιμάσουμε το σκάφος ώστε να μπορεί να πλεύσει σε ασφαλή ύδατα. Και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουμε προς διάφορες κατευθύνσεις και στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Ερωτηθείς αν η Audi Sport θα εστιάσει την προσοχή της στα hardcore μοντέλα αλλά και στην κατάρριψη των ρεκόρ στo Nurburgring, στην πιο διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή του πλανήτη, ο Stephan Winkelmann δήλωσε:

«Τα αυτοκίνητα αυτά είναι στο DNA μας και όπως αντιλαμβάνεστε θα συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε μοντέλα με συναίσθημα. Θέλουμε οι πελάτες μας να λένε ότι αγοράζουν ένα Audi Sport και όχι ένα Audi RS. Από εκεί και πέρα, έχουμε πολλά πράγματα στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που να μου αρέσουν, αλλά πάντα πρέπει να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα. Εργαζόμαστε πάνω σε όλα τα κομμάτια του πάζλ, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι η προτεραιότητά μας τα ρεκόρ»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ