top icon
Επικαιρότητα

August Achleitner: O «Mr 911» αποσύρεται

Ο August Achleitner είναι εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες ο υπεύθυνος του προγράμματος εξέλιξης της «911» και πλέον, ύστερα από μία λαμπρή καριέρα 35 ετών στους κόλπους της Porsche, ήρθε η ώρα να αποσυρθεί παραδίδοντας τη σκυτάλη από τις αρχές του 2019 στον Frank-Steffen Walliser.

Ο 63χρονος σήμερα August Achleitner κατάγεται από την Αυστρία. Η επαγγελματική του καριέρα στις τάξεις της Porsche ως μηχανολόγος μηχανικός ξεκίνησε το μακρινό 1983, ακριβώς πριν από 35 χρόνια. Στα πρώιμα στάδια της σταδιοδρομίας στη γερμανική εταιρεία, ο Achleitner ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και εξέλιξη πλαισίων για πολλά μοντέλα της Porsche αναλαμβάνοντας από το 1989 έως και το 2000 μία σειρά από σημαντικές θέσεις στους κόλπους της. Όπως εκείνες του επικεφαλής των τμημάτων Technical Product Development, Vehicle Concepts και Package Development. Το 2001 δε, τίθεται επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης της «911», θέση που θα διατηρήσει μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2019, όταν και θα συνταξιοδοτηθεί παραδίδοντας τη σκυτάλη στο νυν επικεφαλής της Porsche Motorsport, Frank-Steffen Walliser.

«Η λάμψη της 911 πάντα με εντυπωσίασε – η μοναδική της μορφή και η ιδέα που πρεσβεύει. Ανέκαθεν στόχος μου ήταν να διατηρήσω αυτές τις πτυχές, ενώ ταυτόχρονα έκανα τα πάντα για να τη βελτιώσω σε όλους τους τομείς – και αυτή η προσέγγιση αποτέλεσε πάντα για μένα μία πρόκληση», δηλώνει ο Achleitner.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η νέα Porsche 911

Παράλληλα με τα παραπάνω καθήκοντα, ο August Achleitner είχε αναλάβει για λογαριασμό της Porsche την επίβλεψη της εξέλιξης της οικογένειας «718».

Ο αντικαταστάτης του στο «τιμόνι» της «911» θα είναι ο 49χρονος Frank-Steffen Walliser, ο οποίος ηγείται από το 2014 μέχρι και σήμερα της Porsche Motorsport αλλά και του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τις GT κατασκευές της γερμανικής εταιρείας που βασίζονται στην «911». Στο παρελθόν, ο Walliser είχε παράλληλα αναλάβει την εξέλιξη της 918 Spyder._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ