top icon
Επικαιρότητα

Αύριο οι πρώτες ανακοινώσεις της συγχώνευσης των Groupe PSA και FCA

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία συγχώνευσης τους.

Τα διοικητικά συμβούλια της Fiat Chrysler Automobiles του Groupe PSA αναμένεται να συγκληθούν σε σώμα σήμερα προκειμένου να συζητήσουν την οριστικοποίηση μιας αρχικής συμφωνίας για τη συγχώνευση των δύο ομίλων, από την οποία θα προκύψει η τέταρτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως με κεφαλαιακή αξία άνω των 50 δις € και συνδυαστικές πωλήσεις ανά έτος άνω των 8,7 εκ. μονάδων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι πρώτες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, ενώ αμέσως μετά εκπρόσωποι των δύο «στρατοπέδων» θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να διευκρινιστούν περαιτέρω ζητήματα που αφορά στο γάμο των δύο ομίλων.

Ως γνωστόν, στόχος της συγχώνευσης των Groupe PSA και FCA είναι να αντιμετωπίσουν από κοινού και με περισσότερες αξιώσεις τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ύφεσης σε ότι αφορά τη ζήτηση, αλλά και της ανάγκης για την ανάπτυξη καθαρότερων αυτοκινήτων.

Αν μη τι άλλο, με δεδομένη τη σχεδιαζόμενη ύστερα από τρεις δεκαετίες επιστροφή του Groupe PSA στη Βόρεια Αμερική το 2023, το ενδεχόμενο συγχώνευσης του με την FCA θα έδινε στους Γάλλους μια ακόμα πιο σταθερή «βάση» για την ανάπτυξή τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Από τη μεριά της, η FCA θα μπορούσε να επωφεληθεί της ισχυρής έκθεσης του Groupe PSA στην Ευρώπη αναπτύσσοντας με περισσότερα όπλα στη φαρέτρα της τις δράσεις της στη γηραιά ήπειρο

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο CEO του νέου, ενοποιημένου σχήματος θα είναι ο Carlos Tavares, ο άνθρωπος που χρόνια τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του Groupe PSA, ενώ τη θέση του Προέδρου αναμένεται να καταλάβει ο John Elkan, ο οποίος ελέγχει μέσω της εταιρείας Exor της τύχες της FCA, μαζί ασφαλώς με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Agnelli.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ