top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η έκδοση 30th Anniversary του Mazda MX-5

Η Mazda γιορτάζει με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα 30ά γενέθλια του MX-5.

Ακριβώς 30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Mazda παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο το MX-5 πρώτης γενιάς. Σήμερα, ακριβώς στην ίδια εκδήλωση, η ιαπωνική εταιρεία επανέρχεται για να αποκαλύψει μία επετειακή έκδοση του σύγχρονου Miata θέλοντας να τιμήσει με τον πλέον ιδανικό τρόπο ένα από τα πιο «χαρισματικά» μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της, το οποίο έχει αποσπάσει την εμπιστοσύνη πάνω από 1 εκ. πελατών.

Το νέο Mazda MX-5 30th Anniversary Edition θα προσφέρεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Racing Orange των φωτογραφιών, τόσο στην έκδοση Roadster όσο και στην RF. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ιαπωνικής φίρμας, η επετειακή αυτή έκδοση θα «αναπαραχθεί» σε όχι περισσότερα από 3.000 αντίτυπα – από αυτά τα 600 θα διατεθούν στη Μ. Βρετανία.

Εκτός από τον εξωτερικό πορτοκαλί χρωματισμό των εξωτερικών επιφανειών, η επετειακή έκδοση πατά σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της εταιρείας Ray του τύπου ΖΕ40 RS30. Συν τοις άλλοις, το μοντέλο εξοπλίζεται με ειδικό ταμπελάκι αρίθμησης και δαγκάνες φρένων βαμμένες σε πορτοκαλί χρώμα – οι εμπρός είναι της Brembo και οι πίσω της Nissin.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι πορτοκαλί πινελιές λάμπουν δια της παρουσίας τους – στον επιλογέα του κιβωτίου, στο τιμόνι, στους αεραγωγούς, στο εσωτερικό των θυρών καθώς και στα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα της Recaro τα οποία είναι επενδεδυμένα με alcantara. Επίσης, στο εσωτερικό απαντάται ένα υψηλών προδιαγραφών ηχοσύνολο της Bose με 9 ηχεία.

Κάτω από το καπό της έκδοσης φιλοξενείται ο ανανεωμένος 2λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας της γενιάς Skyactiv-G, ο οποίος αποδίδει 184 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς με την αρωγή μπλοκέ διαφορικού. Τέλος, στην ανάρτηση το… χεράκι της έχει βάλει η γνωστή στο είδος εταιρεία Bilstein._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ